BALANS PLEIT VOOR SNELLE MAATREGELEN

'Wijkmakelaars inzetten voor verkeerssituatie bij MEP'

De raadsfractie van oppositiepartij Balans roept het gemeentebestuur van Boxtel op wijkmakelaars in te zetten voor de aanpak van de in haar ogen onveilige verkeerssituatie rond de hockeyvelden van MEP.

Balans wil dat B. en W. vaart maakt en herinnert deze week aan eerder gestuurde brieven. Volgens raadslid Mariƫlle van Alphen was eerder sprake van 'desinteresse' bij het gemeentebestuur. Thans stelt ze dat Boxtel de hele Molenwijkseweg bij de aanpak van de verkeerssituatie wil betrekken. ,,Dat lijkt u als excuus te gebruiken om nu niets te doen aan de verbetering van de verkeerssituatie." Van Alphen geeft aan dat onder meer door de inzet van wijkmakelaars snel een oplossing gevonden kan worden, onder meer door een niet gebruikt grasveld naast de MEP-velden te gebruiken als parkeerplaats.

Het raadslid is blij met het bericht dat het gemeentebestuur nu erkent dat verbeteringen 'nodig en mogelijk' zijn. Van Alphen zou graag zien dat meteen actie wordt ondernomen en dat Boxtel zich niet moet verschuilen achter grotere plannen, zoals de mogelijke komst van een snelfietsroute. ,,Wij hopen niet dat er door deze slow-motion handelwijze van het college fatale ongelukken gebeuren, onder meer doordat een hulpdienst niet tijdig bij een plaats van een ongeval kan zijn."