Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WERKZAAMHEDEN BIJ ODC, BOXTEL EN DVG

Aanleg kunstgrasvelden gaat in sneltreinvaart

Met man en macht wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van drie kunstgrasvelden in Boxtel en Liempde. ODC, Boxtel en DVG beschikken na de zomervakantie over een nieuwe kunststof grasmat waarop getraind wordt maar ook wedstrijden gespeeld zullen worden.

Sportpark Munsel: waar over enkele weken kunstgras uitgerold zal worden, ligt nu een zandbed dat oogt als een biljartlaken. Voetbalclub Boxtel wacht al een tijdje op kunstgras en maakt zich op voor de eerste wedstrijden en trainingen die op het kunstgrasveld gespeeld kunnen worden. Heel bewust kiest Boxtel niet voor kunstgras op het hoofdterrein; dat blijft een natuurlijke grasmat waarop het eerste elftal haar wedstrijden in de vierde klasse zal afwerken.

Sportpark De Roode Bleek: ook hier is de zandbedding klaar voor een kunstgasveld waarop de Liempdse voetballers van DVG in actie zullen komen. Ook DVG kiest niet voor kunstgras op het hoofdterrein, maar heeft een van de andere voetbalvelden aangewezen voor kunstgras. Ook hier gaan teams trainen en zullen wedstrijden gespeeld worden.

Sportpark Molenwijk: een bouwput. Niet alleen wordt gewerkt aan de voorbereidingen van een derde kunstgasveld voor ODC, ook is de verbouwing van de hoofdtribune in volle gang. Onder de tribune komen vier kleedkamers en een onderkomen voor de scheidsrechter. Daarnaast wordt de toegang tot Molenwijk verplaatst; de oude kassa's zijn gesloopt en naast kantine De Boemerang komt een nieuwe toegang tot het hoofdveld van de derdeklasser.

Volgens de huidige planning is de aanleg van de drie kunstgrasvelden bij ODC, Boxtel en DVG klaar voor de start van de competitie.

FOTO ONDER: Beeld van de werkzaamheden in sportpark De Roode Bleek in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).