Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Traditionele voorstelling Molenwijkschool in park

Vrolijk spel in 'Theater Heksenberg'

De heksenberg in park Molenwijk deed dinsdagmiddag prima dienst als klein openluchttheater. Ouders en leerlingen van de Molenwijkschool genoten er van het traditionele toneelstuk als afsluiting van het schooljaar. Het werd weer een vrolijke en bonte vertelling met een sympathieke gedachte.

Van oorsprong is de Heksenberg een oud stukje verdedigingslinie, een zogenaamde redoute. De kunstmatige heuvel heeft bovenin een soort 'deuk' waarin de ouders en kinderen het spel opvoerden. Op de schuin omhoog lopende helling konden alle kinderen van de Molenwijkschool het stuk prima volgen. Ouders van leerlingen organiseren elk jaar op een geheime locatie een toneelstuk. Daarin spelen zij zelf met enkele kinderen. Dit keer ging het verhaal over twee onderzoekers die in het bijzondere Lilaland het violette volk ontdekken: mensen die rood worden geboren, de kleur van de liefde. Door negatieve ervaringen kleuren sommige inwoners blauw naarmate ze ouder worden, maar met pure liefde bleek die chagrijnige aandoening prima te genezen. Met veel zang, dans en vrolijkheid beleefden kinderen en ouders een bijzondere middag op een toepasselijke locatie.

OP DE FOTO: Met zang en dans sloten de spelers het toneelstuk af. Leerlingen en ouders van de Molenwijkschool beleefden een kleurrijke middag op de Heksenberg. (Foto: Peter de Koning).