In twintig minuten zoveel mogelijk rondjes lopen: met die opdracht werden de leerlingen van de Prinses Amaliaschool op pad gestuurd. (Foto: Annelieke van der Linden).
In twintig minuten zoveel mogelijk rondjes lopen: met die opdracht werden de leerlingen van de Prinses Amaliaschool op pad gestuurd. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

prinses amaliaschool zamelt 1.200 euro in met sponsorloop

Hollen én wandelen rondom de school

Om het nieuwe schooljaar te kunnen beginnen met een gloednieuwe geluidsinstallatie, organiseerde de Prinses Amaliaschool dinsdagochtend een sponsorloop. De leerlingen van groep 8 waren op schoolkamp, de andere klassen deden fanatiek mee aan de loopwedstrijd. Doseren bleek voor de kinderen nog een beetje lastig. Na het eerste rondje volledig sprintend af te leggen, zetten de meeste kinderen daarna een rustiger tempo in. Maar ze gaven niet op!

De groepen 6 en 7 trapten dinsdag af. Zij kregen de opdracht in twintig minuten zoveel mogelijk rondjes van 350 meter af te leggen. Enkele vrijwilligers hielden bij hoeveel rondjes de kinderen liepen. Donateurs konden namelijk kiezen of ze een vast bedrag over hadden voor de sponsorloop of dat ze de leerlingen sponsorden per rondje. Nina Kuilman (11) uit groep 7 liep twaalf rondjes en was het snelste meisje. Ze deed daarbij niet onder voor haar mannelijke klasgenoten. De snelste jongen liep slechts één ronde harder. ,,Ongeveer een keer per jaar loop ik hard met mijn opa. Daarnaast doe ik aan basketbal en reddingszwemmen. Ik vind het leuk om mee te doen, het is mooi weer en sporten is gewoon geweldig." Leerkracht Michelle noemde het doel, de muziekinstallatie, de 'perfecte verrassing voor directeur Stephan van de Vries', die na afwezigheid vanaf volgend schooljaar weer aan de slag gaat op de Prinses Amaliaschool. ,,Hij roept al vele jaren om een nieuwe geluidsinstallatie." De loop leverde ruim 1.200 euro op.