Afbeelding
Foto: Peter de Koning

tienklapper voor softbalsters tegen hekkensluiter

Honkballers winnen zenuwslopend duel

Voor de honkballers van Ducks stond er een kraker tegen Maastricht op het programma. De uitwedstrijd tegen de ploeg ging onnodig verloren, dus de Boxtelse ploeg zon op wraak. Dat bleek de goede instelling; het duel werd met 8-7 binnengesleept. De softbalsters hadden het een stuk eenvoudiger. Hekkensluiter Twins werd met 10-0 opzij gezet.

Maastricht begon goed aan slag en wist op startend werper Max Denteneer van Ducks een punt binnen te slaan. In de gelijkmakende inning echter schoot Bram van der Horst hem te hulp: hij sloeg Churendi Weeks binnen met een honkslag. De Limburgers lieten het er echter niet bij zitten en sloegen terug. Twee punten kwamen over de plaat.

Ducks wilde terugslaan, maar met alle honken vol maakten verschillende lopers fouten waardoor scoren slechts eenmalig lukte, waar het meerdere keren hadden moeten zijn. Een gemiste kans om het tij te keren. In de derde inning bleef Denteneer zoeken naar controle maar vond deze maar met vlagen. Aflossend werper Jeroen van Nes werd in het veld gebracht. Hij zette de laatste slagman opzij en Ducks moest hier op verder bouwen. Dit deed het team echter niet. Bij beide ploegen werd door de werpers goed gegooid, waardoor het tot de zesde inning duurde voordat er weer wat gebeurde.

Maastricht sloeg een punt binnen op een fraaie tweehonkslag, waardoor de tussenstand 2-4 bedroeg. Ducks kon hier niet op antwoorden en Maastricht bouwde de voorsprong verder uit door in de zevende inning een homerun en een honkslag te slaan: 2-7.

Ducks moest nu terugslaan. Denteneer sloeg een honkslag en kwam op de honken. Yannick Brechenmacher dwong vier wijd af en zo waren er twee potentiële punten op de honken. Slagman Jan van der Wielen stelde niet teleur en sloeg een geweldige tweehonkslag waardoor beide punten binnen werden geslagen. Van Nes pitchte om een driehonkslag heen in de achtste inning en hield de hoop er in. De slagploeg van Ducks kwam niet tot scoren.

Van Nes deed zijn werk en in de eerste helft van de negende inning zette hij het team uit Limburg wéér opzij. Het was nu of nooit voor Ducks. Brechenmacher wist goed te beginnen door een honkslag te slaan en op de honken te komen. Jeroen van Nes sloeg een honkslag en Rik de Rooij kwam met vier wijd op de honken. Brechenmacher kon scoren door een fout en Remco van Nistelrooij sloeg Van Nes binnen door zichzelf op te offeren. De stand was 6-7. Sherwin Theodora kwam met vier wijd op de honken na een double steal en John de Wind sloeg een punt binnen op een merkwaardige binnenveldhonkslag. Ducks trok hiermee de stand gelijk. Met alle honken bezet was dit hét moment. Denteneer kwam aan slag en er was maar één punt nodig voor de winst. Hij dwong op machtige wijze vier wijd af en de wedstrijd was gespeeld. Een zenuwslopende duel van ruim drie uur waarin Ducks liet zien dat niet opgeven loont. Door de winst behield Ducks de derde plaats en konden de honkballers uitlopen op de teams onder hen. Beste slagman van de wedstrijd was Jeroen van Nes met 2 uit 3, gemiddelde 0.666.

niet zo zeker

Voor de softbalsters van Ducks stond een duel tegen Twins uit Oosterhout op het programma. Eerder dit seizoen werd eenvoudig gewonnen. Toch was Ducks vooraf niet zo zeker van de zaak. De ploeg kon de laatste weken niet winnen en Twins won juist wél. De tegenstander startte aan slag, maar Ducks wist te voorkomen dat het eerste honk bereikt werd. Hier tegenover stond een zeer sterke slagbeurt van Ducks: er werden direct vijf punten gescoord. De Boxtelse kwamen op de honken door vier wijd en fouten van Twins, maar ook door een honkslag van Evelien Gerrits en een triple van Nikki van Nes.

In de tweede inning wist Twins eenmaal het eerste honk te bereiken, maar deze loper kwam niet verder dan die plaat. Ducks was ook in deze inning sterker aan slag: Laura van Zetten sloeg een honkslag en Van Nes was goed op dreef op deze zonnige dag en sloeg zelfs een homerun. Tussenstand: 7-0.

Tijdens de derde inning werd de eerste (en naar later bleek ook de laatste) honkslag van Twins geslagen. Toch voelde Ducks geen enkele druk en bleef de ploeg sterk in het veld, waardoor de speelsters van Twins in deze inning niet verder dan het tweede honk kwamen. De vrouwen van Ducks wisten voor het eerst ook niet te scoren, hoewel er wel weer een honkslag geslagen werd, dit keer door Ilona van Gurp.

In de vierde en laatste inning lukte het de slagploeg van Twins nog steeds niet om grip te krijgen op de ballen van pitcher Inge van Geel en werd alweer het eerste honk niet bereikt. Niet alleen in het veld maar ook aan slag bleek Ducks wederom sterker dan Twins. Er werden drie punten gescoord, mede dankzij de honkslagen van Gerrits en Van Nes. Dit bracht de stand op 10-0 in de vierde inning. Het softbalteam van Ducks kan met een goed gevoel de zomerstop in.

FOTO BOVEN: Max Denteneer kwam in de slotfase aan slag en zorgde ervoor dat Ducks de wedstrijd in de slotfase tegen Maastricht kon binnenslepen met 8-7. (Foto: Peter de Koning).

Uitslagen zaterdag 9 juli

Sb pup.: Jeka - Ducks        11-9

Hb pup.: Ducks - All In        13.-4

Hb asp.: Ducks - Royals        3-8

Sb asp.: Ducks - Jeka        11-10

Uitslagen zondag 10 juli

Sb sen.: Ducks - Twins        10-0

Hb sen.: Ducks 1 - Maastricht        8-7

Hb sen.: Ducks 2 - Cardinals        2-13

Programma zaterdag 16 april

Sb pup.: Ducks - Jeka        10.00

Hb asp.: Cardinals - Ducks        10.00

Hb pup.: Ducks - All In        14.30

Hb jun.: Ducks - Kickers        15.30

Hb sen.: PSV - Ducks 1        18.00

Programma zondag 17 juli

Hb sen.: Panters - Ducks 2        13.30