De geslaagde vmbo-leerlingen van het BHC trokken vrijdag alles uit de kast om zo mooi mogelijk op het eindexamengala te verschijnen. (Foto's: Peter de Koning).
De geslaagde vmbo-leerlingen van het BHC trokken vrijdag alles uit de kast om zo mooi mogelijk op het eindexamengala te verschijnen. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Ronkende motoren en chique galajurken

Deftig defilé voor geslaagden BHC

Hoewel Anouk Schellekens (16) wel tien jurken heeft geprobeerd voor ze dé jurk vond, wist ze meteen in welk voertuig ze wilde arriveren op het gala. Het werd een kooiaap. ,,Ik wilde iets unieks", lacht ze. Dat lukte haar zeker. Hoewel de sportauto's, limousines, motors en tractoren goed vertegenwoordigd waren, stal Anouk, samen met haar Liempdse 'promdate' Stijn van Abeelen (16) de show. Op een paar meter hoogte keken de twee geslaagden over de mensenmassa, die was toegestroomd om alle opgedofte galagangers te bewonderen, uit. Anouk slaagde voor haar kaderopleiding zorg en welzijn en gaat volgend jaar sport en beweging studeren aan het ROC in Tilburg. Die studie zal ze grotendeels op gympen doen, maar vrijdagavond trok ze voor de gelegenheid pumps aan met hakken van tien centimeter. ,,Ik heb een paar dagen moeten oefenen hoor", biecht ze op.

Trotse Marrokaan

Waar Anouk koos voor een 'one of a kind' voertuig, wilden vriendinnen Esma Ouassaide en Selma Dahib (beiden 17) vooral de show stelen met originele galakleding. Eenmaal uitgestapt uit de imposante Range Rover sprongen hun prachtige traditionele Marokkaanse jurken met ingewikkelde borduursels dan ook meteen in het oog. ,,We wilden allebei iets anders dan de anderen. Daar houden we van", vertelt Esma. ,,Ik ben een trotse Marokkaan en wil zo mijn roots eren."

Dranghekken

In 2013 werd voor de laatste keer een grootschalig gala georganiseerd voor de eindexamenkandidaten van het BHC. Een team van docenten en de ouderraad zorgde ervoor dat het evenement dit jaar weer plaats kon vinden. En met succes: zo'n 250 leerlingen en introducés waren vrijdag aanwezig en er stonden honderden mensen langs de dranghekken om de eindexamenstoet te bewonderen.

Niet alleen aan het kapsel, de kleding en de make-up werd veel aandacht besteed. Ook over het voertuig was nagedacht. Een limousine doet het áltijd goed.
Eén van de meest originele vervoersmiddelen: een kooiaap.
Het waren niet enkel dure bolides: een tuc-tuc maakt ook een prima entree.
Een verademing tussen alle ronkende motoren en uitlaatgassen: een tandemfiets.
Het vervoermiddel van deze twee galagangers telde liefst twee PK.
Het waren net filmsterren...
Zo gaaf: arriveren in een botsautootje...