Afbeelding
Foto: Peter de Koning

terrein oude ketting omgetoverd tot zandstrand

Beachsoccertoernooi: óók voor vrouwen

CHARLOTTE SWAGTEN

De parkeerplaats van eetcafé De Oude Ketting werd zaterdag omgetoverd tot een strand vol kleine voetbalvelden. Na het grote succes van vorig jaar en ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van RKSV Boxtel heeft men geld ingezameld om een vijf tegen vijf beachsoccertoernooi mogelijk te maken. De soepele samenwerking tussen 't Hart van Boxtel en De Oude Ketting zorgde ervoor dat het een gezellige, maar vóóral sportieve dag werd. De wens voor volgend jaar? Meer vrouwenteams...

Na het succes van het toernooi vorig jaar op het terrein van RKSV Boxtel, werd het beachsoccertoernooi dit keer op een grotere locatie georganiseerd. De organisatie bestond uit een groep vrienden met een hart voor voetbal. Zij willen dan ook niets liever dan dit toernooi te laten groeien door de jaren heen. ,,Het evenement van vorig jaar was zo'n succes, dat we eigenlijk naar een grotere locatie wilden. Wat dat betreft konden we geen betere plek vinden dan het parkeerterrein van De Oude Ketting", aldus Kevin Brusselaars, een van de leden van de organisatie. ,,Alles is in samenwerking gegaan met William van Dinther, die onlangs De Oude Ketting heeft overgenomen. Hij weet als geen ander hoe je dit goed kunt organiseren", vult Pieter Verhoeven aan.

VROUWENPOULE

Mede dankzij de Facebookpagina schreven 27 teams zich in, die in verschillende poules tegen elkaar streden voor een plek in de finales. De grote opkomst gaf aanleiding om na te denken over een vervolg van het toernooi. ,,Dit is zeker voor herhaling vatbaar, tot nu toe verloopt alles zonder problemen. Volgend jaar willen we wel graag een poule alleen voor de vrouwen. Het liefst willen we acht tot tien vrouwenteams deel laten nemen. Dat zou super zijn", aldus Brusselaars. ,,Er doen nu nog voornamelijk voetballers mee, maar we willen graag dat mensen weten dat het evenement voor iedereen toegankelijk is."

waar succes

Een van de weinige vrouwenteams die het aandurfde om deel te nemen, was het team genaamd 'Volgend jaar beter'. Ondanks dat de leden geen enkele wedstrijd wonnen, gaven ze aan een leuke en sportieve dag te hebben. Initiatiefnemer Manon Wagner vertelde vooral mee te doen voor de gezelligheid. ,,Het is voor ons de eerste keer dat we meedoen. Ik heb onder andere vriendinnen uit mijn team van Hockey Club Liempde opgetrommeld om een team te vormen. Het is een leuk toernooi, maar het zou nóg leuker zijn als er meer vrouwenteams zouden deelnemen volgend jaar." Dat voetbalervaring geen vereiste is, beaamde ook Anneloes van den Hurk. ,,Ik voetbal niet, maar het is wel leuk om deel te nemen aan zo'n toernooi. Het is lekker weer en de sfeer is goed. Misschien dat we volgend jaar wel weer meedoen"

Nadat het winnende team 'Capitao de Witte Litmanen' de eerste prijs in ontvangst had genomen, maakten de teams zich op voor een feest tot in de vroege uurtjes. Daarmee is de vernieuwde editie van het beachsoccertoernooi een waar succes gebleken.

FOTO BOVEN: 27 teams streden zaterdag tegen elkaar tijdens het beachsoccertoernooi op het terrein van De Oude Ketting. 'Capitao de Witte Litmanen' trok aan het langste eind van het sportieve evenement waarbij de parkeerplaats aan de Bosscheweg was omgetoverd tot een zandstrand. (Foto: Peter de Koning).

Een van de weinige teams die enkel uit vrouwen bestond, was 'Volgend jaar beter'. (Foto: Charlotte Swagten).