Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kwalitaria trakteert op straatfeest

Pierre Janssenstraat aan de duurzame hamburgers

Lonneke Hoondert

Nietsvermoedend schreef bewoner Toon Rutten van de Pierre Janssenstraat zich in voor de nieuwsbrief van Kwalitaria Strik aan de Kruisstraat. Klanten van Kwalitaria maakten bij inschrijving kans op een Burger Straatfeest van de landelijke cafetariaformule. ,,Je verwacht niet dat je iets wint bij een landelijke wedstrijd." Maar Rutten kwam uiteindelijk tóch als winnaar uit de bus. Hij genoot zaterdag samen met zijn buurtgenoten van een sfeervol aangekleed straatfeest. Uiteraard mét hamburgers...

,,Het is wel heel toevallig dat zo'n grote landelijke prijs precies op zo'n klein nieuw straatje valt", glunderde Luke Thomassen. Bijna een jaar geleden kreeg hij de sleutel van zijn woning in één van de nieuwste straten van Boxtel.

Voor Rutten was het dubbel feest: zijn dochter Patty Bekkers werd zaterdag 25. Er pronkte dan ook een halve Sara bij de voordeur. Naast buurtbewoners mocht Patty ook vrienden uitnodigen. ,,Ik wilde mijn verjaardag helemaal niet groots vieren, maar nu is het toch wel heel bijzonder geworden", lachte ze. Haar nichtjes Claartje van den Aker en Ellen Pennings hebben het erg naar hun zin. ,,Het is goed georganiseerd", vond Ellen. Claartje knikte: ,,Het ziet er erg mooi uit. Steigerhouten statafels en een échte vintage foodtruck: een straatfeest met stijl."

Duurzaam

Richard Strik, eigenaar van Kwalitaria Strik, nam zaterdag een kijkje bij het straatfeest. ,,Het is natuurlijk fantastisch dat de prijs hier in Boxtel gevallen is. Kwalitaria is tegenwoordig niet meer enkel het gewone frietje met frikadellen. Dat zie je ook wel terug in de aankleding van dit buurtfeest. Duurzaamheid staat bij ons voorop en dat betekent biologische broodjes met puur en lokaal Nederlands vlees. We willen met deze prijs graag de sociale cohesie bevorderen. Volgens mij is dat hier wel gelukt".

FOTO ONDER: Bewoners van de Pierre Janssenstraat in het centrum van Boxtel werden zaterdag door Kwalitaria Strik getrakteerd op een Burger Straatfeest. Buurtbewoner Toon Rutten won deze landelijke prijs. (Foto: Peter de Koning).


Terrasconcert Voices

Het Liempdse popkoor Voices verzorgt zondag 17 juli van 11.00 tot 12.30 uur een gratis toegankelijk concert op de binnenplaats van café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. Bij slecht weer wordt het optreden verplaatst naar binnen.

Optredens Serenade

De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde heeft twee try-outs van theaterartiesten geprogrammeerd. 'Braboneger' Steven Brunswijk bijt 8 oktober om 20.00 uur het spits af met zijn voorstelling 'Als ik mezelf kon zijn'. Mark van de Veerdonk treedt 16 december vanaf 20.15 uur voor het voetlicht met zijn nieuwe show 'Kaaskleum'. Kaarten kosten 15 euro inclusief een consumptie in de pauze. Reserveren via e-mail: info@deserenade.nl.