Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OOK EXPERT VAN ERP BOXTEL VIERT GOUDEN BESTAANSFEEST

'Service biedt altijd het meeste plezier'

MARC CLEUTJENS

Vijftig jaar geleden opende Theo van Erp in Nuland een eigen winkeltje waar kleine huishoudelijke apparatuur en lampen werden verkocht. Onder leiding van zijn zonen Wilfred en Jack is het bedrijf uitgegroeid tot een keten die onder de naam Expert Van Erp een begrip is geworden. Naast een hoofdkantoor met technische dienst in Nuland telt het bedrijf drie winkels in Boxtel, 's-Hertogenbosch en Nuenen.

Het vijftigjarig bestaan van Expert Van Erp wordt ook in Boxtel gevierd, waar sinds 1994 aan de Rechterstraat een ruim filiaal is gehuisvest. Het mooiste cadeau was de verbouwing die eerder dit jaar werd doorgevoerd en de winkel tot een van de modernste binnen de Expert-formule maakte. ,,Om die reden heeft een cameraploeg Boxtel uitgekozen voor reclamespotjes", vertelt bedrijfsleider Kevin van Griensven trots.

De spotjes vallen meteen op op de beeldschermen in de winkel. Fraaie beelden van de winkel komen langs, ook shots van de servicewagen onderweg naar een klant in de wijk In Goede Aarde. ,,Heel herkenbaar in Boxtel gefilmd en dus heel leuk voor ons", lacht Van Griensven. ,,In alle 140 Expert-winkels in Nederland is onze winkel als voorbeeld te zien en zien klanten hoe bij Expert service verleend wordt. Aan huis, in ons Boxtel."

DOORGROEIEN

Van Griensven begon achttien jaar geleden als stagiair in de Boxtelse vestiging van Expert Van Erp en kreeg de kans om door te groeien naar bedrijfsleider. ,,Omdat ik uit Boxtel kom en mijn kinderen hier in de buurt op school zitten, is het natuurlijk fijn om hier te mogen werken", vertelt hij. ,,Met mijn collega's werk ik elke dag met plezier in de winkel aan de Rechterstraat. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen."

Van Griensven praat graag over 'zijn winkel'. ,,Zo voelt dat écht", lacht hij. ,,Natuurlijk voeren we veel overleg met Wilfred en Jack op het hoofdkantoor, maar zij geven mij echt de mogelijkheid om keuzes te maken die in mijn ogen goed zijn voor deze zaak." Tijdens de verbouwing werd hij nadrukkelijk bij de plannen betrokken. ,,Dat Expert onze winkel uitkiest voor promotie en een filmploeg naar Boxtel stuurt, zie ik als slagroom op de taart."

PLATENSPELER

Het assortiment van Expert Van Erp is door de jaren heen flink veranderd. Sinds de laatste verbouwing is er veel meer ruimte voor inbouwapparatuur en witgoed en kunnen moderne tv-toestellen fraaier geëtaleerd worden. De koffiecorner is uitgebreid, de audio-afdeling biedt veel keuze uit topmerken als Sonos, Denon en Harman Kardon. ,,Weet je wat ik zo leuk vind?", grinnikt Van Griensven. ,,Deze platenspeler! Toen ik hier in 1998 begon, waren die uit de tijd en kon je misschien nog net een cassettedeck kopen. Nu bieden we weer platenspelers aan. Om hem te kunnen demonstreren, heb ik een paar elpees van mijn vader geleend..."

De komst van internet heeft ook invloed gehad op Expert Van Erp in Boxtel. Het aantal klantencontacten in de winkel is wat verminderd, de toename van het aantal aankopen via de website stijgt fors. ,,Soms vind ik het wel eens jammer dat je mensen minder snel spreekt. Het voordeel van internet is dat klanten vaak heel goed geïnformeerd zijn en op onze website al heel veel details hebben gevonden over apparatuur."

Van Griensven is er van overtuigd dat Expert Van Erp het verschil kan maken met veel andere grote aanbieders op de elektronicamarkt. ,,Natuurlijk is de prijs belangrijk en letten we erop dat we met onze prijzen in de top 10 van landelijke aanbieders staan. Maar juist service en dienstverlening zijn begrippen die we met hoofdletters schrijven. Natuurlijk is het fijn om klanten een mooie prijs te kunnen bieden. Maar goede service biedt écht het meeste plezier en staat hoog in het vaandel. We zetten de wasmachine op zolder, sluiten de televisie aan en voeren witgoedreparaties zelf uit."

Om de klant altijd de beste uitleg te kunnen geven, gaat Van Griensven met zijn collega's regelmatig op cursus. ,,Dat doen we een paar keer per jaar bij fabrikanten van artikelen, maar soms ook online, bijvoorbeeld voor Samsung." Het team van Expert Van Erp weet dan ook op alle vragen antwoord, ook over 'zelfdenkende' wasmachines die appjes sturen om te melden dat het tijd is om een overhemd aan de was toe te voegen...

FOTO BOVEN: Kevin van Griensven (rechts) poseert met Louk van Os en Edgar Sars. Op de foto ontbreekt Peter Simons. (Foto: Peter de Koning).