Gerrie van den Brand probeert de verschillende toestellen in de beweegtuin van wijkhuis Simeonshof. De spiraal, ook bekend van tv-programma's, is voor velen een leuke uitdaging. (Foto: Peter de Koning).
Gerrie van den Brand probeert de verschillende toestellen in de beweegtuin van wijkhuis Simeonshof. De spiraal, ook bekend van tv-programma's, is voor velen een leuke uitdaging. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

WIJKHUIS SIMEONSHOF OPENT EIGEN BEWEEGTUIN IN BOXTEL

'Kom 'ns uit die stoel en ga bewegen!'

Boxtel is weer een beweegtuin rijker. Nadat in juni bij de Kinderboerderij de eerste beweegtuin werd geopend bij de Kinderboerderij in Boxtel-Oost, was het vorige week de beurt aan de wijk Breukelen. Wijkhuis Simeonshof beschikt in de eigen tuin over een aantal gymnastiektoestellen die bewoners en buren mogen gebruiken.

Directeur Ruud Broeksteeg van Simeonshof sprak van een fraaie aanwinst die zijn bewoners in beweging zal zetten. Dat zei ook initiatiefneemster Diny Stolvoort. De gerontoloog van de stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid benadrukte dat ouderen moeten blijven bewegen om fit en gezond te blijven. ,,Door te bewegen, word je vitaal ouder. Dus kom eens wat vaker uit die stoel en ga bewegen. Kun je alleen schuifelen, doe lekker mee."

Dat deden de ouderen van Simeonshof volop, al dan niet begeleid door enkele vrijwilligers of fysiotherapeuten kwamen ze in actie onder leiding van gymnastiekdocent Mieke Daniƫls. Die begon met een muzikale warming-up waaraan iedereen vrolijk meedeed. Daarna demonstreerde ze de toestellen. ,,Heel leuk om mee te doen", lachte Adriana Boeren, die aan de Van Hornstraat woont en graag bij Simeonshof komt. ,,Ik ben nu 88 jaar maar blijf lekker bewegen. En deze behendigheidsspiraal vind ik ook heel leuk."

Ook Gerrie van den Brand is enthousiast. ,,Ik doe elke maandag mee met het gymclubje van Mieke. Dus je zult me hier vaker zien."