Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

PRAKTIJKONDERWIJS ONTWERPT WEGWIJZERS BAZAAR

Spoorzoeken in Molenwijk? Niet nodig!

MARC CLEUTJENS

Bezoekers aan de vijftiende editie van de Bazaar Boxtel hoeven zondag 17 juli niet bang te zijn dat ze verdwalen in park Molenwijk. Leerlingen van het Praktijkonderwijs, dat deel uitmaakt van het Baanderherencollege, hebben meer dan vijftig wegwijzers gemaakt.

Het bestuur van de Bazaar Boxtel nodigde de leerlingen enige tijd geleden uit om een bijdrage te leveren aan de opzet van het festival in Molenwijk. Volgens docent Serge Schellekens zijn de leerlingen van de tweede fase van het Praktijkonderwijs aan de slag gegaan met de vervaardiging van wegwijzers, zodat spoorzoeken in het park niet nodig is.

Onder leiding van stagiair Bart van Ruremonde werd de klus opgepakt. En vorige week werden de wegwijzers officieel opgeleverd. Bestuurslid Marco Verbruggen van de Bazaar Boxtel toog naar het Baanderherencollege om de pijlen in ontvangst te nemen en zijn dank uit te spreken aan de leerlingen.

Als de scholieren zondag hun opwachting maken in Molenwijk, zullen ze zien dat alle wegwijzers een plekje in het park hebben gekregen en dat ze een bijdrage hebben geleverd aan de logistiek van het evenement. En dat is belangrijk omdat ook zondag 17 juli tussen 11.00 en 19.00 uur weer enkele duizenden bezoekers worden verwacht.

INTERRELIGIEUS

Tijdens de Bazaar Boxtel nemen tal van maatschappelijke organisaties deel aan een informatiemarkt. Hieronder zijn onder meer de Pola van der Donck Stichting, die een bezoek verwacht van zangeres Racheal Botha. Ook het Interreligieus Platform bemant een kraam in park Molenwijk.

Volgens Ria Groen kunnen bezoekers van de Bazaar in de kraam terecht om een kaart te kalligraferen en stickers te versieren. Kinderen kunnen meedoen aan een kaartspel dat de kennis over wereldreligies test.

Na afloop kunnen ze een zeepje uitzoeken dat ze aan een goede bekende kunnen geven. Op het zeepje staat een tekst die anderen een hart onder de riem steekt.

FOTO ONDER: Bestuurslid Marco Verbruggen van de Bazaar Boxtel nam vorige week de wegwijzers in ontvangst van de leerlingen Luc Wittens, Dylano Sarijoen en Dilara Yilmaz. (Foto: BHC).