Joia verzorgt zondag 31 juli een zangworkshop bij Talent Factory in Liempde. De Boxtelse zangeres is bezig met een crowdfundingsactie die geld moet opleveren voor het opnemen van haar debuutalbum. (Foto: Joia).
Joia verzorgt zondag 31 juli een zangworkshop bij Talent Factory in Liempde. De Boxtelse zangeres is bezig met een crowdfundingsactie die geld moet opleveren voor het opnemen van haar debuutalbum. (Foto: Joia). Foto: Annelieke van der Linden

ZANGERES WIL DEBUUTPLAAT OPNEMEN

Crowdfunding Joia krijgt steun van Talent Factory

De bekende Boxtelse zangeres Joia Rath – artiestennaam Joia – is vorige week gestart met een crowdfundingsactie. Hiermee wil ze voldoende geld ophalen om het opnemen van haar debuutalbum te financieren. Ook Talent Factory in Liempde ondersteunt het initiatief en houdt een zangworkshop met de Boxtelse.

De zangworkshop bij Talent Factory wordt zondag 31 juli gehouden. Wie meedoet – en meebetaald – draagt een steentje bij aan de plaatopnamen die daarna moeten starten en begin 2017 moeten leiden tot de verschijning van JOia's debuutalbum 'Living it now'. Volgens initiatiefnemer Kees Berkelmans van Talent Factory is de zangworkshop in Liempde 'het laatste en meest spannende onderdeel' van de crowdfundingsactie.

Joia heeft haar wortels in Boxtel en studeerde onlangs af op de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Momenteel is ze druk bezig om tien eigen nummers te schrijven. De workshop bij Talent Factory is voor iedereen die plezier heeft in zingen. Deelnemers vanaf 12 jaar zijn welkom, ook volwassenen kunnen aansluiten. ,,In de workshop behandelen we op een speelse en overzichtelijke manier de basistechnieken, studeren we een meerstemmig nummer in en gaan we een aantal leuke vocale spellen doen om creativiteit en improvisatie te ontwikkelen", licht Joia toe.

Aan het einde van de workshop mogen vrienden en familie komen kijken naar een kort optreden van de groep. Joia zal aansluitend enkele nummers van haar nieuwe cd ten gehore brengen.

Deelname aan de workshop kost 35 euro. Hiervoor krijgen deelnemers naast de workshop ook een optreden van Joia, de cd die begin 2017 uitgebracht wordt en - volgens initiatiefnemer Berkelmans - 'eeuwige dank van Joia'. Aanmelden kan via www.talentfactory.nl.

De crowdfundingsactie duurt tot 1 augustus. Op 31 juli zal na de workshop in Liempde mogelijk al duidelijk zijn of de zangeres het streefbedrag heeft gehaald en ze daadwerkelijk de studio in kan voor plaatopnamen.