VEEL ONTWIKKELINGEN OP LADONK

Bedrijfsleven in Boxtel ontdekt 'Korenmolen'

Waar de belangstelling voor de kavels in de spoorzone aan de Van Salmstraat nog altijd teleurstellend is, is aan de Korenmolen volop bedrijvigheid waarneembaar. Het vroegere terrein van farmaciebedrijf BioMérieux tussen Boseind en de Keulsebaan wordt op grote schaal herontwikkeld en gaat plaats bieden aan meerdere bedrijven. Twee-derde van de bedrijfskavels is inmiddels verkocht.

De Boxtelse welstandscommissie boog zich deze week over een ambitieus bouwplan van Mediq, een van oorsprong farmaceutische groothandel die opereert in de zorgsector en actief is in veertien landen. Mediq heeft ook tweehonderd eigen apotheken en driehonderd zogeheten partnerapotheken. Architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg legde een plan op tafel dat voorziet in een groot bedrijfspand met kantoor aan de straat Korenmolen. Dat is de weg die vanaf de rotonde bij VDL Technics aan de Keulsebaan richting Boseind voert. De welstandscommissie stemde in met het bouwplan.

Mediq gaat bouwen tussen autobedrijf Van den Brandt en het hoofdkantoor van Vion, dat is ondergebracht in het vroegere kantoor van BioMérieux. Vion huurt dat pand voor een periode van tien jaar. Het 9,5 hectaren omvattende terrein van BioMérieux werd ongeveer twee jaar geleden gekocht door ondernemer Jos van der Heijden, de grondlegger van ZinkUnie. Volgens diens makelaar Toin Saris van Saris & Partners is de helft van het BioMérieux-terrein overgedragen aan vleesconcern Vion. Een ander bedrijfspand op het terrein is inmiddels ook verhuurd, daarnaast wordt een ander pand in opdracht van Van der Heijden verbouwd voor zijn eigen zakelijke activiteiten. Volgens makelaar Saris is momenteel nog zo'n drie hectaren van het terrein beschikbaar voor bedrijfsontwikkeling. Saris noemt de locatie aantrekkelijk vanwege de ligging dichtbij de Keulsebaan en de A2.

BUSINESSPOINT

Extra attractief is het plan om nabij de rotonde bij VDL Technics aan de Keulsebaan een zogeheten businesspoint te realiseren. Het businesspoint is niet alleen een plek waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en zakelijke afspraken kunnen plannen, maar ook een hapje kunnen eten of zelfs overnachten. Het businesspoint is geprojecteerd bij de toegang tot Ladonk en Vorst en volgens de plannenmakers een voorziening die past bij de entree van het bedrijventerrein.

Het plan om de Korenmolen vanaf de Keulsebaan door te trekken naar Boseind is van de baan. Nabij de toekomstige vestiging van Mediq komt een rotonde die verkeer terug leidt naar de Keulsebaan.