Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

WELSTAND LOVEND OVER BROUWERIJ MET PROEFLOKAAL

Dikkels: impuls voor levendige Markt

Het voormalige pand van boekhandel Elckerlijc aan de Markt in Boxtel wordt gesloopt en maakt plaats voor een kleinschalige bierbrouwerij met proeflokaal. De welstandscommissie vindt het plan van initiatiefnemer Wim van Oirschot 'heel mooi' en een bijdrage aan meer levendigheid op de Markt.

Architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg heeft het ontwerp gemaakt voor Dikkels. Dat is de naam die de brouwerij met proeflokaal gaat dragen. Het huidige pand wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw die volgens welstand prima aansluit bij de historische bebouwing aan de Markt. Aan de achterzijde komt een opslagruimte op de begane grond, daar bovenop is een studio met loggia gepland. Deze sluit aan bij de appartementen aan de Mgr. Bekkersstraat.

Architect Cleem Snijders geeft aan dat Dikkels een fraaie gemetselde gevel krijgt die van een grijs-bruine kleur wordt voorzien die ook elders op de Markt te zien is. Het pand krijgt een luifel van zo'n 2,5 meter lang die aansluit bij de luifels die andere horecabedrijven aan deze zijde van het plein hebben. Omdat de gevel klein is, zullen de reclame-uitingen van brouwerij en proeflokaal Dikkels 'klein en subtiel' zijn. Welstand was enthousiast over het ontwerp. De achterzijde van het pand is welstandsvrij.

FOTO ONDER: Impressie van de kleinschalige bierbrouwerij en proeflokaal Dikkels aan de Markt. (Foto: Snijders & Van Stekelenburg).

Afbeelding