Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden werkt sinds enkele maanden met de nieuwe behandelmethode EPTE die vooral bedoeld is voor mensen met langdurige peesklachten. (Foto: Verzijden).
Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden werkt sinds enkele maanden met de nieuwe behandelmethode EPTE die vooral bedoeld is voor mensen met langdurige peesklachten. (Foto: Verzijden). Foto: Verzijden

Inspectie stopt toezichttraject Stichting Vivent

MARIËLLE WIJFFELAARS

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het toezicht op Stichting Vivent stopgezet. Dat blijkt uit de lijst met 150 zorgorganisaties die dinsdag werd gepubliceerd. Tientallen organisaties presteren onder de maat, Stichting Vivent hoort daar niet bij maar stond een tijdje onder toezicht. Die probleempunten zijn nu opgelost.

De Inspectie voor de Gezondsheidszorg voert regelmatig controles uit bij verpleeghuizen en overkoepelende zorgorganisaties. Een paar jaar geleden werd ook Vivent gecontroleerd, er kwamen toen wat aandachtspunten naar voren. ,,Geen van die punten betrof het menselijke aspect", verklaart woordvoerder Hanneke Beekers van Vivent. ,,Het ging met name om administratieve handelingen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft aanbevelingen gedaan en wij hebben dat opgepakt. Alles is nu helemaal op orde."

Dat Vivent toch op de gepresenteerde lijst is verschenen, is volgens Beekers eigenlijk wat overbodig. ,,Er was niet zoveel aan de hand bij ons, bij andere zorginstellingen was dat wellicht anders. Het is jammer dat we op het overzicht zijn verschenen, maar we zijn vooral blij dat we de aanbevelingen goed hebben opgevolgd." Beekers juicht het toe dat de inspectie regelmatig controles uitvoert. ,,Gezondheidszorg is erg belangrijk en er kunnen niet genoeg controles zijn. Zelf houden wij ook alles in de gaten en we springen in waar nodig. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel."

Andere zorgorganisaties uit de omgeving van Boxtel komen niet voor op de lijst. De publicatie heeft veel commotie veroorzaakt en heeft erin geresulteerd dat elf zorginstellingen onder zeer streng toezicht worden geplaatst.