Buurtbewoners van de buurtschap Kalksheuvel staken zaterdag de handen uit de mouwen. Zij knapten de speeltuin in de wijk op. (Foto: buurtvereniging Smalwatervallei).
Buurtbewoners van de buurtschap Kalksheuvel staken zaterdag de handen uit de mouwen. Zij knapten de speeltuin in de wijk op. (Foto: buurtvereniging Smalwatervallei). Foto: Annelieke van der Linden

voorziening sinds jaren tachtig in boxtelse buurtschap

Speeltuin Kalksheuvel krijgt opfrisbeurt

Vooruitlopend op de geplande herinrichting van de buurtschap Kalksheuvel is onlangs door de gemeente Boxtel en buurtvereniging Smalwatervallei besloten om de speeltuin bij de kruising Kapelweg-Kalksheuvel een opfrisbeurt te geven. Wijkplatform Centrum-Breukelen zorgt voor een financiƫle ondersteuning.

De gemeente is als eigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid van de speeltoestellen en ondergronden. De buurtvereniging verzorgt het onderhoud en organiseert voor haar jeugdleden regelmatig diverse activiteiten in en rond de speeltuin. Nadat in opdracht van de gemeente onlangs diverse werkzaamheden werden verricht was het afgelopen zaterdag de beurt aan de bewoners van buurtschap Kalksheuvel. Diverse leden van buurtvereniging Smalwatervallei waren opgetrommeld om de bestrating te verplaatsen, struiken te verwijderen, ondergronden te egaliseren en groen in te zaaien.

speelvoorziening

Buurtvereniging Smalwatervallei koestert de speeltuin voor haar jongste leden. De voorziening is ontstaan door een artikel over speelvoorzieningen dat in de gemeenterubriek van Brabants Centrum werd gepubliceerd op 4 september 1980. Daarin gaf de gemeente aan dat het haar wens was om te komen tot een beleidsplan met betrekking tot de aanleg van nieuwe of verbetering van bestaande speelvoorzieningen in Boxtel.

Bij verschillende bewoners van de straten Kapelweg, Kalksheuvel en omgeving bestond al een tijd belangstelling voor een speeltuin. Vervolgens werd een informatieavond georganiseerd. De opkomst op die avond was enorm en resulteerde in het verzoek aan de gemeente om met de aanleg te mogen starten. Op 25 september 1980 werd die toestemming verkregen en de gemeente verleende subsidie.

Boxtel

Opbrengst collecte

De opbrengst van de collectie voor de Maag-, Lever- en Darmstichting heeft dit jaar in Boxtel een totaalbedrag van 1.876,20 euro opgebracht.