Een fraaie dorpswoning aan de Julianastraat (huisnummer 7) in de Boxtelse wijk Breukelen. Rechts de vroegere dokterswoning aan de Clarissenstraat 20 die jarenlang werd bewoond door huisarts Margry.
Een fraaie dorpswoning aan de Julianastraat (huisnummer 7) in de Boxtelse wijk Breukelen. Rechts de vroegere dokterswoning aan de Clarissenstraat 20 die jarenlang werd bewoond door huisarts Margry. Foto: Marc Cleutjens

Elf nominaties De Sluitsteen

Monumentenprijs De Sluitsteen wordt ook dit jaar uitgereikt. Een jury onder
voorziterschap van Els Vissers heeft dit jaar elf panden genomineerd voor de
verkiezing. De uitslag wordt tijdens de Open Monumentendag op zaterdag
10 september bekendgemaakt. De foto's tonen alle elf monumenten in
Boxtel (5), Liempde (5) en Lennisheuvel (1). (Foto's: Marc Cleutjens,
Peter de Koning, Albert Stolwijk, collectie Brabants Centrum).

Afbeelding
Het Hofje, gebouwd in de 17e eeuw, doet alweer vele jaren dienst als VVV-kantoor en is onlangs grondig gerenoveerd. Het deed vroeger dienst als gasthuis van de Magdalena van der Stappen Stichting.
Eikendaal 1 in Liempde is een opvallende kortgevelboerderij die op de Boxtelse monumentenlijst prijkt. Brabants Centrum belicht de boerderij volgende week uitgebreid in de monumentenserie.
Het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef wordt verbouwd. Op de kleine foto: de Witte Patersvilla van SintLucas aan de Burgakker.
De hoofdonderwijzerswoning van de vroegere Levensschool aan de Burgakker is verbouwd en doet dienst als atelier van SintLucas. Achter de woning is een nieuwe werkplaats verrezen voor de opleiding creatief vakman.
Het vroegere patronaat aan de Keefheuvel in Liempde is vorig jaar smaakvol verbouwd en heeft een monumentale uitstraling teruggekregen...
De vroegere dorpsbrouwerij Den Eijngel in Lennisheuvel is de voorbije jaren door de bewoners met passie verbouwd en is een van de parels van het kerkdorp.
Oud en nieuw passen prima bij elkaar bij de fraaie woning aan het Klein Hoekje in Liempde. Achter het prachtig gerestaureerde boerderijtje is een opvallende aanbouw gerealiseerd.
Stijlvol verbouwd dorpshuis aan 't Kaarpad in hartje Liempde, ook de plek voor een sfeervolle bed & breakfast.
Afbeelding