Roeland Heesbeen en Harry Hendriks vormen HeHe en vertolken de mooiste nummers van John Mayer op de Bazaar Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Roeland Heesbeen en Harry Hendriks vormen HeHe en vertolken de mooiste nummers van John Mayer op de Bazaar Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'HUISBAND' KASBA TERUG VAN WEGGEWEEST IN MOLENWIJK

Sterk muziekprogramma Bazaar Boxtel

MARC CLEUTJENS

De vijftiende editie van de Bazaar Boxtel moet de geschiedenisboeken ingaan als een van de sterkste afleveringen ooit. Hoewel het bestuur onder leiding van Michel Verhoeven niet echt veel sleutelt aan de opzet van het evenement, staat één ding vast: park Molenwijk wordt de plek waar op zondag 17 juli alleen maar heerlijke muziek te beluisteren is...

Natuurlijk, de Bazaar Boxtel is meer dan muziek. Met culinaire wereldhapjes, verantwoorde kraampjes met koopjes en snuisterijen én informatiestands over honderd-en-een thema's is het een evenement dat Boxtel verbindt en verbroedert. Maar muziek is misschien wel de belangrijkste bindende factor. Zeker dit jaar omdat een sterke line-up is samengesteld en heel veel topartiesten achtereenvolgens zullen optreden op twee podia: Mainstage en Parkpodium.

De aanwezigheid van Kasba is welhaast logisch. De band die er de allereerste keer bij was op het Maria Reginaplein en vaker terugkwam, is natuurlijk ook present als het derde lustrum wordt gevierd. Kasba is zo'n beetje de 'huisband' van de Bazaar Boxtel en zal uitpakken met een swingende show. Tijdens de verrassende slotact zal er voor Kasba ook een rol zijn weggelegd. Kasba is in wezen groot geworden op de Bazaar Boxtel. De groep rond Sami El Ghousli brak definitief door toen werd opgetreden in de Amsterdam Arena, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun huwelijksfeestje vierden met tal van grote artiesten en pakweg 60.000 landgenoten.

JOHN MAYER

Met HeHe zullen de prachtige liedjes van John Mayer door park Molenwijk galmen, gezongen en gespeeld door Roeland Heesbeen en Harry Hendriks met band. Het duo stond al op Boer zoekt Band en keert volgend seizoen terug in Podium Boxtel. The Musicmen kent het publiek ook als One Two Trio, maar ditmaal spelen Freek van Daal, René Cijffers en Joris Cijffers louter rocknummers in een verrassend popjasje.

Een van de surprises belooft Racheal Botha te worden. De Afrikaanse die vorig jaar meedeed aan The Voice of Holland, verzorgt niet alleen een optreden op de Bazaar Boxtel, maar zal ook te gast zijn bij een kraam van de Pola van der Donck Stichting, die zich in de Zambiaanse plaats Palabana inzet voor aidswezen. Botha verheugt zich op haar optreden in Boxtel, zo meldde ze al op haar Facebookpagina en komt volgende week uitgebreid aan het woord in een interview met Brabants Centrum.

De Boxtelse popband vanBakkus, die vorige week nog te gast was in het voorprogramma van Björn van der Doelen die optrad bij stichting BoeL, verzorgt doorlopend optredens in park Molenwijk. De groep die vorig jaar met de bolderkar door het park trok, heeft beloofd dit keer met een bakfiets over de Bazaar te rijden en onderweg liedjes te zingen.

RECEPTIEZANGERES

Maar er is natuurlijk veel meer muzikaals te beleven. De swingende Boxtelse band Stoke, die indruk maakte op festival Limuscene in Liempde, zal ook op de Bazaar Boxtel gas geven. Net als de jonge rockers van Concrete Jungle, voortgekomen uit de muzieklessen van Pop & Co. Het is een jonge enthousiaste band met veel talent.

Popkoor JukeBOX is ook present in Molenwijk en zal bekende en minder bekende popliedjes ten gehore brengen. En dan is er Rita Geerts, die zichzelf aanprijst als 'receptiezangeres' en op het Parkpodium in Molenwijk fraaie liedjes zal zingen.

Een van de meest verrassende acts belooft de Ottomaanse groep Mehteran te worden. Deze Turkse zang- en muziekgroep zal volgens voorzitter Verhoeven op indrukwekkende wijze het festivalterrein in Molenwijk betreden. Mehteran telt bijna 25 muzikanten en treedt al vijf jaar op op grote en kleine festivals in heel Europa. En zondag 17 juli zijn ze te gast in... Boxtel.

De Bazaar Boxtel begint zondag 17 juli om 11.00 uur en wordt omstreeks 18.00 uur afgesloten met een spetterende muzikale verrassing. Volgens voorzitter Verhoeven mag beslist niemand dat concert missen. Wie er gaat optreden? ,,Dat is een hele grote verrassing!".