Afbeelding
Foto: Peter de Koning

voor beide dagen nog kaarten te koop

Spelers F-Act brengen
publiek in sprookjessfeer

De musical zou eigenlijk eind februari al plaatsvinden, maar Jesus Christ in Concert gooide roet in het eten. Verschillende spelers van musicalschool F-Act namen deel aan de productie in de voormalige Heilig Hartkerk, waardoor de musical werd verplaatst. Morgen, vrijdag 8 en zaterdag 9 juli, is het zover en vindt vanaf 20.00 uur de opvoering Anderland plaats in het Oirschotse theater De Enck.

Het verhaal van Anderland is bedacht en geschreven door Vincent Renes, die samen met zijn echtgenote Mathasja de drijvende kracht is achter F-Act. Het idee van de musical ontstond onder meer door de grote populariteit van het opnieuw of op een andere manier vertellen van sprookjes. Renes bedacht voor dit verhaal een nieuw sprookjesfiguur: Melvina. Zij duikt plotseling op in een wereld waarin bekende sprookjesfiguren in vriendschap en harmonie leven nadat alle schurken zijn verbannen via de 'Omkeerkast'. De grote vraag is of het bestaan van deze sprookjeswereld wordt bedreigd. Tijdens de voorstelling voor de hele familie klinkt muziek die past bij de moderne tijd. ,,Het verhaal is bijzonder en uniek, mede door het grote aantal spelers dat tegelijkertijd een rol moet vervullen op het toneel", zei Renes eerder in Brabants Centrum.

Aan de musical Anderland werken bijna veertig jongeren en volwassenen mee, veelal uit Boxtel. Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor de voorstellingen op 8 en 9 juli. Die kosten 15 euro (inclusief reserveringskosten) en zijn te bestellen via www.musicalfact.com/anderland.

FOTO ONDER: De acteurs van musicalschool F-Act kwamen gisteravond in De Enck bijeen voor de generale repetitie van 'Anderland'. Morgen, vrijdag 8 en zaterdag 9 juli voeren ze deze voorstelling op in het Oirschotse theater. Voor beide optredens zijn nog kaarten te koop. (Foto: Peter de Koning).