TOURSPEL LIEMPDE KOMT OP GANG

Koen de Kort stapt weer op in Ronde van Polen

Waar zijn belangrijkste ploegmaatjes John Degenkolb, Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Roy Curvers en kopman Warren Barguil elke dag meerijden in de Tour de France, gaat de Liempdse wielrenner Koen de Kort dinsdag 12 juli van start in de Ronde van Polen. De Kort viel een week voor de start van de Tour de France af en stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Deze week heeft de ploegleiding van Giant-Alpecin de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Polen. Naast De Kort komen daar onder meer ook Tom Stamsnijder, Nickias Arndt en Johannes Fröhlinger aan de start. De World Tour-etappekoers begint op 12 juli en omvat zeven etappes waarvan er tenminste drie geschikt zijn voor een massasprint.

Giant-Alpecin gaat voor etappezeges en is minder gericht op een goede positie in het klassement, zo liet de Deense coach Morten Bennekou deze week weten. Naast Arndt is ook Max Walscheid een kanshebber op een sprintzege.

Liempdenaar De Kort steekt in goede vorm en kan in de lead-out van grote waarde zijn in een eindspurt, zo meldt coach Bennekou.

Nog voor de start van de Tour de France koos De Kort voor een korte vakantie op de Malediven. Zijn verblijf in dat 'paradijs' verzachtte de pijn van het niet deelnemen aan de drie weken durende rittenkoers in Frankrijk.

De Telegraaf meldde deze week dat De Kort, samen met John Degenkolb, volgend jaar zal uitkomen voor de formatie Trek, waar ook Bauke Mollema rijdt. Het bericht is niet officieel bevestigd.

TOURSPEL

Met de start van de Tour de France is zaterdag ook het Tourspel Liempde op gang gekomen. Veel inwoners van Liempde en Boxtel doen mee aan de competitie waaraan wielrenner De Kort als ambassadeur is verbonden. Op de website van het Tourspel heeft De Kort enkele fraaie vakantiefoto's laten zetten.

Na de etappe die gisteren van Limoges naar Le Lioran in het Centraal Massief voerde, gaat Sjef Schellekens met 210 punten aan de leiding, gevolgd door Sam van Oorschot en John Brus. De eerste dagen werd het klassement aangevoerd door Anton Ganzeboom, inwoner van Liempde én voorzitter van de Ster ZLM Toer.

De opbrengst van het Tourspel Liempde gaat ook dit jaar naar twee goede doelen. Dat zijn Jong Actief Sportief (JAS) Liempde en de generatietuin die onlangs werd geopend aan de Keefheuvel en de Smidsepad. Wielrenner en ambassadeur De Kort heeft aangegeven dat hij zondag 24 juli bij de prijsuitreiking van het Tourspel aanwezig zal zijn.


8 voetbalteams

naar Beachsoccer

bij Oude Ketting

Niet minder dan 28 voetbalteams doen zaterdag 9 juli mee aan het eerste beachsoccertoernooi dat wordt gehouden bij café-restaurant De Oude Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel. De teams strijden in teams van vijf spelers tegen elkaar.

Het beachsoccertoernooi is een initiatief van uitbater William van Dinther, die eerder dit jaar De Oude Ketting overnam. De wedstrijden worden zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur gespeeld, vanaf 18.30 uur is er een feestavond die wordt opgeluisterd door de deejays Jip en Niels.