Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

competitiewedstrijd op baan den bosch

Pupillen actief tijdens Atletics Champs Marvel

Niet op de nieuwe baan in het Boxtelse sportpark Den Wielakker, maar op de atletiekbaan van buurtvereniging O.S.S.-VOLO uit 's-Hertogenbosch werd de Athletics Champs afgewerkt. Atletiekvereniging Marvel organiseerde deze competitiewedstrijd voor pupillen voor de eerste keer en kijkt tevreden terug.

Jonge atleten van Marvel, maar ook van clubs als De Keien Atletiek (Uden), GAC (Gemert) en Prins Hendrik (Vught), kwamen naar 's-Hertogenbosch voor de laatste Athletics Champs-wedstrijd in de regiocompetitie. De opkomst was hoog en de weersomstandigheden gunstig. Na bekende atletiekonderdelen als 60 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten werd de wedstrijd afgesloten met een stadioncross waarbij de pupillen allerlei obstakels voor de kiezen kregen. Zo moesten ze over balen hooi springen en ook over een trapje en heuvel lopen.

De nieuwe opzet van de pupillenwedstrijden ging uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. De prestaties van de pupillen telden mee voor het verenigingsklassement. Marvel liet weten dat de pupillen elkaar continu aanmoedigden en dat de betrokkenheid bij de wedstrijd groot was. Na afloop van de competitiewedstrijd vond een prijsuitreiking plaats, waar de uitslag van de verenigingscompetitie bekend werd gemaakt. Het pupillen A-team van Marvel eindigde daarbij op de tweede plaats met 7.652 punten. De pupillen B werden zesde, net als de pupillen C/Mini. Op de website www.atletiek.nu zijn alle uitslagen te vinden.

FOTO ONDER: Op de atletiekbaan van O.S.S.-VOLO in 's-Hertogenbosch werd de laatste Athletics Champs afgewerkt. Alle pupillen van Marvel boekten fraaie resultaten. (Foto: Marvel).


Van den Brand en Rademaker
winnen met duiven in Sézanne

Voor de leden van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost stond zaterdag een vlucht vanuit het Franse Sézanne op het programma. Omstreeks 09.30 uur konden de duiven gelost worden voor een vlucht van 340 kilometer.

De vlucht werd gewonnen door het duo Berrie van den Brand en Jaap Rademaker. Er deden 135 duiven mee, ingezet door tien deelnemers. De combinatie Van den Brand/Rademaker bezette ook de plaatsen 9, 11, 14 en 15.

Overige resultaten: 2, 4, 10, 12, 18, 19, 21, 22, 23, 24. Roland v.d. Langenberg; 3. Twan Pagie; 5, 6, 20. Ad Blummel; 8. Theo v.d. Langenberg; 13, 17. comb. Van Rooy-Platenburg; 16, 25. Marco + Nicole Verbeek.