Afbeelding
Foto: Peter de Koning

16 GENOMINEERDEN IN SPANNENDE STRIJD

Publiek stemt massaal op BOT2016

MARC CLEUTJENS

Niet minder dan zestien ondernemers azen op een plek in de finale van de Boxtelse Ondernemers Trofee 2016, die donderdag 10 november wordt gehouden in de voormalige Heilig Hartkerk. De eerste vijftien kandidaten werden vorige week in Brabants Centrum gepresenteerd, daarna heeft zich daags voor de sluiting van de inschrijftermijn een zestiende ondernemer gemeld: Professionals Company van René Leenders.

Donderdag 14 juli zal tijdens de ZON-ondernemersborrel van JCI Dommelland,


SPIN en VOC in Classic Park aan de Koppenhoefstraat duidelijk worden welke van de zestien genomineerden doorstromen naar de finale van de BOT2016.

Sinds de namen van alle kandidaten vorige week werden gepresenteerd, kan het publiek stemmen. Volgens Vera Kuppens van JCI Dommelland, die de verkiezing elke twee jaar organiseert, is de eerste dagen na de bekendmaking al massaal online gestemd. Het ging om ruim 2.600 stemmen. Thans staat de teller nog hoger.

SLOWLANDS

De Professionals Company werd als laatste toegevoegd aan de lijst van zestien ge


nomineerden. Waar de andere vijftien vorige week in Brabants Centrum uitgebreid werden voorgesteld, volgt thans nog een kennismaking met deze onderneming van Leenders, die sinds 1983 een hele waaier aan activiteiten heeft ontwikkeld.

De cafetaria waarmee hij ooit startte, bestaat niet meer en werd in de jaren negentig vervangen door een catering- en eventbedrijf dat nog steeds actief is. Alleen de manier waarop mag wel bijzonder worden genoemd. Zo kwam er ineens internet opzetten en werd het bedrijf omgedoopt en gesierd met de naam Feesten! Toen de oude vertrouwde mailing zijn glans verloor, bedacht Leenders een manier om toch met klanten te communiceren: het bezoeken van klanten met een Amerikaanse caravan.

Dat idee heeft een heuse fabriek in Boxtel opgeleverd die zich bezighoudt met de bouw van aluminium Amerikaanse caravans; iedereen kent ze van tv-hit 'All You Need Is Love'. Leenders stond vorig jaar aan de wieg van festival Slowlands, dat dit jaar geprogrammeerd is voor de spoorzone aan de Van Salmstraat.

TWEE CATEGORIEËN

JCI Dommelland heeft kandidaten voor de BOT2016 verdeeld in twee categorieën: business to consumer en busniness to business. In beide categorieën worden in Classic Park drie finalisten aangewezen die op 10 november in de schijnwerpers staan. Tijdens de ZON-borrel is er een gezamenlijke ontmoeting met alle genomineerden en is ondernemend Boxtel uitgenodigd.

De genomineerden voor de BOT zijn in willekeurige volgorde de Boxtelse bedrijven Filipe Mode (Markt), Proef! Culinair (Molenstraat), restaurant De Rechter (Rechterstraat), restaurant Brownies & Downies (Croonpassage), café 't Hart van Boxtel (Markt), Camp Specials (Industrieweg), oertijdmuseum De Groene Poort (Bosscheweg), Magic FX (Schouwrooij), Peijnenburg Reïntegratie (Molenstraat), Freenergics (Industrieweg), Junior Kinderkleding (Croonpassage), Hof van Vijfeijken (Nergena) en La Moustache (Bosscheweg) en Professionals Company (Staarten). In Liempde zijn twee bedrijven voorgedragen voor de verkiezing: kapsalon Plein 6 (Raadhuisplein) en Jan van den Boomen (Boogershof).