Eric Schoones treedt woensdag 13 juli onder meer op met Myrthe van den Bogaert, die ook op de cd van de Boxtelse muziekpedagoog meespeelde en onlangs in Amersfoort nog een prijs won voor haar pianospel. (Foto: Peter de Koning).
Eric Schoones treedt woensdag 13 juli onder meer op met Myrthe van den Bogaert, die ook op de cd van de Boxtelse muziekpedagoog meespeelde en onlangs in Amersfoort nog een prijs won voor haar pianospel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

KLASSIEKE MUZIEK IN HUISKAMER BOXTEL

Kamerconcert DoMus met tiental muziekleerlingen

De Boxtelse musicoloog, pianodocent en muziekpedagoog Eric Schoones houdt woensdag 13 juli een kamerconcert in zijn huiskamer aan de Poolsestraat 41. Schoones presenteert in de reeks DoMus-kamerconcerten een optreden van een tiental pianoleerlingen, die werken gaan spelen van Beethoven tot Einaudi.

De uitvoering in Schoones' huiskamer begint woensdag om 19.30 uur met een concert van de jongste leerlingen. Daarna treden de gevorderde muziekleerlingen voor het voetlicht. Minke Wijnhoven speelt twee mazurka's van Chopin en 'Kinderszenen' van Schumann, Guus Leufkens komt met Bach, Beethoven, Brahms, Webern en speelt bovendien eigen werk.

Samen met Patrick Tjon-En-Fa speelt gastheer Schoones een sonate van Mozart. Myrthe van den Bogaert, die ook op de cd van de Boxtelse muziekpedagoog meespeelde en onlangs in Amersfoort nog een prijs won voor haar pianospel, brengt van Schumann 'Arabesque' en 'Blumenstück', 'Souvenirs de Paganini' van Chopin en twee delen uit de 'Petite Suite' van Debussy. Schoones speelt zelf de 'Sonatine' van Ravel, 'Prelude' van Bach in de bewerking van Rachmaninoff en 'The Night We Called It A Day' van Keith Jarrett.

CIRCULAIRE ECONOMIE

Boxtelaar Schoones geeft al sinds 1992 pianoles in zijn woning aan de Poolsestraat en is ook als docent verbonden aan de Imola Piano Academy Eindhoven. Leerlingen van die school spelen ook komend seizoen in Boxtel. Hij werkt verder met drie zangeressen: Carina Vinke, Kaiyi Min en Sofie Dhondt. In zijn concertlezing of circulair recital 'Houdbare Noten' legt hij regelmatig de circulaire economie uit aan de piano, in Boxtel binnenkort op 11 september in museum MuBo. Daar zal ook zangeres Dhondt te zien en te horen zijn. Ook in het najaar een concert met Vinke met werken van Wagner, Mahler en Strauss. Sinds 1985 is Schoones actief als schrijver voor muziektijdschriften in binnen- en buitenland en hij publiceerde vijf boeken over duurzaamheid. Momenteel legt hij de laatste hand aan 'Walking up the Mountain Track', een boek over Zen Boeddhisme en muziek. Hierin worden ook interviews worden opgenomen met onder meer Janine Jansen.

Het DoMus-kamerconcert op woensdag 13 juli is gratis toegankelijk. Meer informatie en reserveringen via (0411) 68 44 31 of e-mail: info@ericschoones.nl.