Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

honkballers tonen klasse tegen roef! uit moergestel

Nipte nederlaag voor softbalsters Ducks

Voor de softbalsters van honk- en softbalvereniging Ducks stond zondag een duel tegen Neptunus uit Rotterdam op de rol. de wedstrijd eindigde in een nipt verlies voor de Boxtelse vrouwenploeg: 7-8. De honkballers hadden meer geluk: zij zetten ROEF! uit Moergestel opzij met 19-11.

In de eerste inning wist Neptunus al snel vijf punten binnen te slepen dankzij een aantal keer vier wijd. De softbalsters lieten zich echter niet uit het veld slaan en wisten zelf ook twee punten te scoren. De volgende inning bleef Neptunus de honken bereiken dankzij vier wijd en scoorde de tegenstander drie punten, terwijl Ducks twee punten liet bijschrijven op de scorelijst.

De daaropvolgende innings kreeg pitcher Evelien Gerrits van Ducks de slag te pakken en werd het dankzij goede pitching en een sterk veld voor Neptunus lastig de honken te bereiken. Ondertussen maakte Ducks gebruik van de veldfouten van de tegenstander, waardoor het team in de buurt kwam van de score van Neptunus. In de zesde inning was het 7-8 voor Neptunus en steeg de spanning. Na tactisch spel bleek het voor Ducks uiteindelijk toch te lastig om nogmaals te scoren, waardoor deze stand uiteindelijk bleef staan.

vier homeruns

Startend werper Max Denteneer begon namens Ducks goed aan de wedstrijd tegen ROEF! uit Moergestel. Mede door een mooie 'pick-off' op het eerste honk kwam hij zonder problemen door de eerste inning. Na de vorige wedstrijd was Ducks erop gebrand om te laten zien welke klasse de ploeg in huis heeft. Daarin slaagde ze direct. Door middel van vier honkslagen kwam de thuisploeg liefst drie keer tot scoren.

Denteneer zette zijn prestatie voort en hield de slagploeg uit Moergestel in toom. Ducks wilde maar al te graag extra punten binnen slaan en in de derde inning vervulden de honkballers eigenhandig deze wens door liefst vier homeruns in één inning te slaan. Die werden geslagen door Jan van der Wielen, Jeroen van Nes, Remco van Nistelrooij en Rogelio Cicilia.

In de vierde inning gaf ROEF! antwoord door een homerun te slaan met een loper op de honken. De tussenstand was 7-2. De Boxtelaren bouwden hun voorsprong in de vierde inning uit: Van Nistelrooij sloeg twee punten binnen op een harde tweehonkslag. In de vijfde inning pakte de tegenstander een puntje terug. De werper uit Moergestel zette vervolgens de slagploeg uit Boxtel opzij om zo zijn slagploeg weer aan het werk te zetten. Dat lukte aardig want de bezoekers scoorden zes punten door twee fouten, drie honkslagen, drie keer vier wijd en een homerun.

te laat

Door de tussenstand van 9-9 was de spanning terug in de wedstrijd. De formatie uit Boxtel liet dit niet zomaar gebeuren en kwam hard terug. Van der Wielen en Cicilia sloegen allebei weer toe met homeruns. En ook Bram van der Horst sloeg een fraaie tweehonkslag. Vier punten kwamen binnen en het verzet van Moergestel was gebroken. Aflossend werper Van Nes zette zonder moeite de ploeg opzij in de zevende inning en Ducks sloeg vijf punten binnen. ROEF! kwam nog terug met een homerun in de achtste inning maar Ducks pakte direct het punt weer terug. In de negende inning slaagde de tegenstander er nogmaals in een puntje te pakken maar het was al te laat voor een overwinning. Van Nes maakte het af en de wedstrijd eindigde in 19-11 voor de mannen van Ducks. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Remco van Nistelrooij met 4 uit 4 en één homerun, gemiddelde 1.000.

FOTO BOVEN: Pitcher Evelien Gerrits van Ducks werpt de bal snoeihard richting de slagvrouw van Neptunes. Catcher Nikki van Nes vangt de lijnrecht geworpen bal schitterend; de tegenstander heeft geen kans. (Foto: Albert Stolwijk).

Uitslagen dinsdag 28 juni

Sb asp.: ROEF! - Ducks        8-22

Uitslagen zaterdag 2 juli

Sb pup.: Ducks - Jeka        9-6

Sb pup.: Jeka - Ducks        0-14

Beeball rookie: ROEF! - Ducks        21.18

Hb asp.: All In - Ducks        0-19

Hb pup.: Ducks - Gryphons        9-10

Hb pup.: Gryphons - Ducks        11-9

Sb asp.: Twins - Ducks        10-17

Hb jun.: Ducks - Zeeuwse Honk        8-6

Uitslagen zondag 3 juli

Sb sen.: Ducks - Neptunus        7-8

Hb sen.: Ducks 2 - Royals        3-5

Hb sen.: Ducks 1 - ROEF!        19-10

Programma zaterdag 9 juli

Sb pup.: Jeka - Ducks        10.00

Hb pup.: Ducks - All In        12.30

Hb asp.: Ducks - Royals        12.30

Beeball Major: Royals - Ducks        14.00

Sb asp.: Ducks - Jeka        15.30

Programma zondag 10 juli

Sb sen.: Ducks - Twins        11.00

Hb sen.: Ducks 1 - Maastricht        15.00

Hb sen.: Ducks 2 - Cardinals        11.00


Aandacht voor Alzheimer door estafettefietstocht

Sinds 2011 organiseert de stichting 2bike4alzheimer een sponsortocht op de tandem of fiets waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar Alzheimer. Boxtelaar Martijn van Gils (29) zal zaterdag 17 en zondag 18 september samen met zijn team 'Brabantzorg1' deelnemen aan de 400 kilometer lange estafettetocht.

De deelnemers fietsen in estafette een route in de vorm van de bekende bloem 'vergeet-mij-niet'. Er worden vijf etappes van 80 kilometer rond Amersfoort uit-

gezet. ,,Je fietst samen op een tandem of samen op eigen fietsen. Dit refereert aan samenwerken en afhankelijk zijn van de mogelijkheden van de ander, net zoals mensen met dementie en hun mantelzorgers zich voortdurend moeten aanpassen aan de steeds veranderende situatie", legt Van Gils uit. Voor iemand met dementie moet de klok rond gezorgd worden, vandaar dat er 24 uur gefietst wordt. Deelnemers werven fondsen ten behoeve van onderzoek naar de ziekte Alzheimer. Stichting 2bike4alzheimer werkt nauw samen met Alzheimer Nederland.

De actie heeft in vier jaar tijd ruim 290.000 euro opgebracht. Momenteel zijn er in Nederland circa 260.000 mensen die lijden aan een vorm van dementie. De ziekte van Alzheimer is de bekendste vorm. Van Gils: ,,Bijna iedereen iedereen kent wel iemand die lijdt aan dementie, maar de gevolgen van de ziekte voor de patiënt zijn minder bekend. Meer kennis over dementie leidt tot meer begrip en mogelijkheden om betrokkenen te helpen. Onderzoek kan daarnaast leiden tot medicatie voor behandeling of voorkoming van dementie. Hierdoor kan de zware mantelzorgtaak die gepaard gaat met dementie steeds meer mensen bespaard blijven."

Mensen kunnen één van de teams sponsoren via de website www.2bike4alzheimer.nl. Via de pagina 'doneer' kan iedereen het team naar keuze vinden.

FOTO LINKS: Martijn van Gils.

Afbeelding