Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

sportraad zet kampioenen in het zonnetje

Boxtelse sporters juichen nogmaals

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Met een smoesje werd ze zaterdagavond naar de avond voor sportkampioenen gelokt in grand café Rembrandt. Maar toen Kees Bekers van de Boxtelse Sportraad in een aankondiging over open water zwemmen sprak, begon haar te dagen dat zij die avond gehuldigd zou worden. Iris van der Aa (12) uit Boxtel was één van de tientallen sporters die in het zonnetje werd gezet.

De sporters juichten al toen ze hun fraaie prestaties neerzetten en mochten zaterdag nogmaals de armen in de lucht werpen tijdens het sportgala. Wethouder Van Wanrooij gaf toe graag te willen kijken naar de 'clash' tussen Duitsland en Italië op het Europees kampioenschap voetbal. Hij moest echter even geduld hebben, vanaf 20.00 uur werden zo'n tachtig sporters gehuldigd. ,,Onlangs hebben we de jeugdkampioenen in het zonnetje gezet, maar natuurlijk zijn er ook volwassenen die mooie prestaties hebben neergezet", zei Van Wanrooij.

Iedere sporter of ploeg werd naar voren geroepen voor een onderhoudend praatje met de wethouder. Van Wanrooij maakte allerlei afspraken met de sporters. Zo sprak hij met de jongens A1 van RKSV Boxtel af dat zij ervoor zorgen dat 'BOC' weer derde klasse gaat spelen en gaat hij binnenkort in de dojo van Taekwondo School Dekker om te sparren met taekwondoka Jolijn van Eisden.

uitdaging

De Boxtelse Sportraad koos er vervolgens voor een aantal sporters éxtra in het zonnetje te zetten met een speciale trofee van glas, een bos bloemen en waardebon van Brabant Sports. Iris van der Aa mocht als eerste naar voren komen, zij werd vorige zomer Brabants kampioen op de 500 meter vrije slag in open water. Voor deze prestatie werd ze gekroond tot 'sportjunior meisje'. ,,Het was een grote verrassing. Toevallig draag ik nu een T-shirt van mijn club, zwemvereniging Zegenwerp, omdat ik rechtstreeks van een wedstrijd kom. In het Pieter van den Hoogenband-zwembad ben ik zevende geworden op de vijftig meter rug. Ik zwem dus niet alleen in open water", lacht ze. Na het 'diplomazwemmen' bleef Iris actief in het zwembad. ,,Uiteindelijk kwam ik in aanraking met open water zwemmen. Het is een grotere uitdaging. Het water is niet schoon, daarnaast start je tegelijk met anderen op dezelfde plek in plaats van in aparte banen. Je krijgt dus wel eens een trap van iemand..."

Naast Iris van der Aa werd ook Kay Karssemakers als sportjunior van het jaar gekozen. De motorcrosser, die onder meer de nationale en Europese titel in de categorie 65 cc won, was niet aanwezig en krijgt zijn prijzen op een later moment. Sjef van Geel, hockeyer in hart en nieren, was er wel en werd gekozen tot sportman van het jaar. De Boxtelaar, bijna een halve eeuw actief bij MEP, werd in mei nog wereldkampioen hockey 60-plus. ,,Als er iemand kan 'pielen' met de bal, dan is het Sjef wel", zei wethouder Van Wanrooij, zelf ook ooit actief in de hockeysport.

Jongens A1 van RKSV Boxtel, kampioen van de competitie én bekerwinnaar, was de terechte 'sportploeg van het jaar'. Met speciale aandacht voor keeper Tim van den Hooven, die in de bekerfinale zorgde voor de gelijkmaker én twee penalty's stopte.

Gehuldigde kampioenen:

Judo Club Liempde: Keira Kreijveld. Schermvliegen: Huub Coumans. Tabitta: Eva Roos. Taekwondo School Dekker: Kayleigh Belemans; Jolijn van Eisden. Handboogschutterij L'Union Liempde: Erik v.d. Velden; Bert v.d. Wiel; Eef Quinten; Francois Legius; Johan Holsken; Wilma Holsken; Peter de Kroon, Frans Vingerhoets; Youssef el Kourdi; Walter Mootzelaar. RKSV Boxtel: Martijn v. Alebeek; Gerben v. Boxtel; Fouad Ezzahraoui; Renato de Graaf; Ricardo v. Hamond; Rick v. Hamond; Hayke v. Heesch; Jessie v. Homelen; Tim v.d. Hooven; Daniel Mensah; Vinny Paashuis; Jordi Poirters; Ivar v. Putten; Olle Rosendaal; Lars Timmers; Mitchell Vogels; Valentijn Waals. MEP, jongens A1 veldhockey: Xander Akerboom; Niels Becx; Didier Brouns; Lennart v. Dijk; Sjoerd v.d. Heijden; Loek Hurkmans; Bas v. Kampen; Sietse v.d. Meer; Jurren v. Melis; Hugo Oostendorp; Giel Pijnenburg; Max de Rooij; Cock Schuncken; Philippe Sweep; Alexander Sweep; Sam Verzijden. MEP, jongens A1 zaalhockey: Xander Akerboom, Niels Becx; Lennart v. Dijk; Jurren v. Melis; Max de Rooij; Cock Schuncken; Sam Verzijden.

Sportjunior meisje: Iris van der Aa. Sportjunior jongen: Kay Karssemakers. Sportman: Sjef v. Geel. Sportteam: RKSV Boxtel.

FOTO BOVEN: De kampioenen in de verschillende categorieën: Sjef van Geel (sportman), Iris van der Aa (sportjunior) en RKSV Boxtel JA1 (sportploeg). (Foto's: Albert Stolwijk).

FOTO ONDER: Wethouder Herman van Wanrooij in gesprek met Iris van der Aa, die bekroond werd tot sportjunior.

Afbeelding