REPAIRCAFÉ VOORZIET IN BEHOEFTE

Dorpstafel Gemonde zoekt meer actieve vrijwilligers

De Dorpstafel Gemonde gaat even op vakantie. Vorige week woensdag vond de laatste editie voor de zomervakantie plaats, maar woensdag 7 september is de eerstvolgende bijeenkomst weer in dorpshuis De Kei aan de Sint-Lambertusweg. Indien er voldoende vrijwilligers zijn, krijgt ook het Gemondse repaircafé een vervolg.

,,De Dorpstafel en het Repair Café voorzien duidelijk in een behoefte en daarom worden vrijwilligers gevraagd om zich te melden zodat er nog meer initiatieven ontplooid kunnen worden." Dat stelt Femke Loos namens de Dorpstafel.

Dit initiatief heeft sinds haar ontstaan, begin maart 2016, drie succesvol verlopen repaircafés georganiseerd. ,,De Dorpstafel heeft een kern van vaste bezoekers en trekt met verschillende overige activiteiten telkens nieuwe gezichten", aldus Loos.

Ze doelt onder meer op mensen die afkwamen op lezingen van zorginstelling Vivent of een bezoekje aan de wijkzuster. Ook wijkagent Olof de Bekker, die de Dorpstafel regelmatig bezoekt om contact te houden met de inwoners van Gemonde, kan rekenen op de nodige aanloop. Net als Vera Meijer, medewerker van de nieuwe brede welzijnsinstelling waar Stichting Welzijn Ouderen en Partis onder gaan vallen, hebben via de Dorpstafel informatie kunnen geven over hun werkzaamheden.

,,Daarnaast is de Dorpstafel er om dorpsgenoten elkaar te laten helpen door te proberen vraag en aanbod met elkaar te 'matchen'. ,,Er staan nog verschillende vragen open dus wie eens tijd heeft om een dorpsgenoot te helpen, kan op de website kijken of er iets tussen staat", zegt Loos.

De website is www.dorpstafelgemonde.nl. Men kan ook kijken op de Facebookpagina van de Dorpstafel of een e-mail sturen naar info@dorpstafelgemonde.nl.

Om het repaircafé in stand te kunnen houden, zijn meer vrijwilligers nodig. Men name de hulp van een elektricien is gewenst.