Afbeelding
Foto: Peter de Koning

De Langspier

ideaal voor

amfibiekarren

Tweedejaars studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde van Avans Hogeschool hebben vorige week op en rond recreatieplas De Langspier in Boxtel een bijzondere opdracht uitgevoerd. Allen moesten een voertuig bouwen dat kan rijden op land en kan varen in het water.

Ieder jaar sluit de opleiding Werktuigbouwkunde het laatste blok van het schooljaar af met een projectwedstrijd. Met een meerderheid van stemmen was besloten dit jaar te gaan voor een amfibievoertuig. De studenten waren verantwoordelijk voor het bedenken, construeren, het maken van onderdelen en het assembleren van het voer- of vaartuig. Tijdens de wedstrijddag presenteerden acht groepen hun voertuig.

De amfibievoertuigen werden natuurlijk ook getest. Hiervoor was een programma ontworpen en een parcours uitgezet. Alle zaken opgeteld en gewogen gaven een cijfer waarbij de groep met het hoogste cijfer de winnaar was.

FOTO RECHTS: Studenten van de Avans Hogeschool lieten hun amfibievoertuigen beoordelen bij De Langspier. (Foto: Peter de Koning).