Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

'peuters in het wild': nog op 8, 15 en 22 juli

Stampen in plassen en moddertaartjes bakken...

Om kinderen te laten ontdekken wat modder is en hoe ze er mee kunnen spelen, wordt eens per jaar een nationale Modderdag georganiseerd. 'Peuters in het Wild', een initiatief waarbij peuters op speelse wijze de natuur ontdekken, hield vrijdag in kasteelpark Stapelen een thema-avond die in het teken stond van het mengsel van klei en water.

In plassen stampen, speelgoeddiertjes in een modderbadje stoppen, moddertaartjes bakken en versieren met takjes en bladeren: Carin Silvertand bedacht allerlei activiteiten voor de vijf aanwezige peuters. Luc, Isabelle, Otis, Eva en Iris vermaakten zich dan ook opperbest in park Stapelen. Nadat ze eerst wat afwachtend deelnamen aan de activiteiten, was het ijs al snel gebroken en zagen ze na een uurtje zelf zwart van de modder. ,,Ach, de kleren kunnen straks in de was", zei Silvertand. En nadat de kinderen de handen gewassen hadden, werd de activiteit afgesloten met een kleine picknick.

'Peuters in het Wild' wordt nog op drie vrijdagen voor de zomervakantie georganiseerd: morgen, 15 en 22 juli. De activiteiten duren van 09.30 tot ongeveer 11.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@natuurpret.nl. Verzamelpunt is het einde van de straat Konijnshoolsedreef, bij de toegangspoort naar kasteelpark Stapelen.

FOTO ONDER: Bij nationale Modderdag horen natuurlijk moddertaartjes... (Foto: Annelieke van der Linden).