Afbeelding
Foto: Remko Kool

VOETBALSTER UIT LIEMPDE VERLENGT CONTRACT

Mauri van de Wetering langer bij PSV

Eredivisieclub PSV heeft het contract met voetbalster Mauri van de Wetering uit Liempde met één jaar verlengd. Dat heeft de club vorige week bekendgemaakt. Van de Wetering komt sinds 2012 uit voor de Eindhovenaren.

Van de Wetering beleefde vorig seizoen met gemengde gevoelens. De Liempdse zag de titel uit beeld raken maar maakte meer speelminuten dat een jaar eerder, toen een zware blessure haar maandenlang aan de kant hield. ,,Het gaat nu steeds beter met me. Ik heb bijvoorbeeld al een paar mooie goals gemaakt", zei ze eerder dit jaar in Brabants Centrum. In februari won ze met een fraaie treffer de nominatie voor het doelpunt van de maand.

Voor het eerst werden toen liefst twee doelpunten van Van de Wetering genomineerd voor mooiste treffer. Het hakje tegen ADO Den Haag en de lob tegen PEC Zwolle konden gezamenlijk met een doelpunt van Maxime Bennink (FC Twente) rekenen op een nominatie. De geplaatste lob van afstand waarmee de Liempdse haar ploeg naar een 0-2 voorsprong schoot tegen PEC Zwolle, werd via sociale media van Eredivisie Vrouwen verkozen tot mooiste doelpunt van de maand.

Vier seizoenen speelt de inwoonster van Liempde nu bij PSV. Ze begon in Eindhoven in het seizoen 2012/2013. Voordat ze voetbalster was van PSV, kwam ze een seizoen uit voor VVV-Venlo en drie seizoenen voor Willem II. Een deel van haar team kent ze al een hele tijd. Ze speelde in Tilburg al samen met Kika van Es, Maran van Erp en Jeslynn Kuijpers.

In het seizoen 2013/2014 was ze met haar team erg dicht bij een prijs. Haar ploeg speelde in Amsterdam in de bekerfinale tegen Ajax. Het werd 2-1 voor de Noord-Hollanders. De meeste wedstrijden tussen PSV en Ajax gingen afgelopen jaren gelijk op. (Foto: Remko Kool).