Collin van Dijk pakt titel Judo Club Liempde

Afgelopen weekeinde vierde Judo Club Liempde het 55-jarig bestaan met met de jaarlijks terugkerende Cor van Dijk-clubkampioenschappen. Voor het eerst was Collin van Dijk (19), kleinzoon van nestor Cor, zijn clubgenoten te machtig in de klasse Alle Categorieën Senioren. Hiermee veroverde hij de Ben Spelbrink-bokaal en nam het stokje over van Dirk Habraken. Habraken was in 2015 de winnaar en heeft besloten om vanwege zijn leeftijd niet langer de wedstrijdmat te betreden.

Tijdens de clubkampioenschappen werd door de leden in achttien poules gestreden om de hoogste podiumplaats. De organisatie was in handen van voorzitter Bas Raaimakers en trainer Henry van Dijk. Het tweetal concludeerde dat er veel mooi en verzorgd judo te zien was.

JUDOKA VAN HET JAAR

Tevens werd tijdens de clubkampioenschappen bekend gemaakt dat Hans de Reuver unaniem is verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Jop Schellekens heeft zich, na een ernstig ziekteproces en tegen alle verwachtingen in, weer terug geknokt op de judomat. Hij werd uitgeroepen tot judoka van het jaar.

Het lustrumweekend bestond niet alleen uit judo. 's Avonds werd in de Koestraat een gezellige barbecue georganiseerd voor alle sponsors, vrijwilligers, leden en familieleden. Voorzitter Raaimakers concludeerde in zijn openingswoord dat het afgelopen jaar succesvol is verlopen met als sportieve hoogtepunten de Zuid-Nederlandse titel voor Keira Kreijveld en de vijfde Nederlandse titel bij politie en defensie én het vicekampioenschap op het EK politie voor Willem van Heerebeek. ,,Het gaat goed met de club, de sfeer is goed en het leden aantal groeit nog steeds gestaag", stelde Raaimakers.

Op zondag had de organisatie nog een zeskamp in petto voor alle leden, met als hoogte punten een grote schuimbak, een kabelbaan en een heuse stormbaan. Het weer is alleszins meegevallen en alle teams hebben veel lol gehad. Uiteindelijk kwam team rood, met één punt verschil, als beste uit de bus.

Wie interesse heeft in judo, of in een cursus zelfverdediging gecombineerd met valpreventie wil volgen, kan contact opnemen via info@judoclubliempde.nl.