Aan de slagwerkworkshop door Hans Beenhakkers beleefden zondagmiddag veertig deelnemers veel plezier. (Foto: Gerard Schalkx).
Aan de slagwerkworkshop door Hans Beenhakkers beleefden zondagmiddag veertig deelnemers veel plezier. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

'LIEMT VAN SLAG' ZORGT VOOR HEERLIJK PERCUSSIEFEESTJE

Jeugdig elan spat van de tromvellen...

De feestdriedaagse Liemt van Slag startte vrijdag met een muzikale rondwandeling waarbij de leden van de slagwerk op twee plekken door de overige muzikanten van de club werden opgehaald om vervolgens te worden gehuldigd door Concordia-voorzitter Hans Vermeulen. Aansluitend was er een quizavond waarvoor zich zo'n honderd deelnemers aanmeldden. Natuurlijk won een slagwerkteam. Geen wonder, want niet alleen de algemene parate kennis werd op de proef gesteld. Onder het blauw-gele tentzeil kwamen natuurlijk ook enkele vragen op tafel die specifiek met de jubilerende percussiegroep te maken hadden. Er heerste een gezellige sfeer die de toon zette voor de twee andere jubileumdagen.

MARIONETTEN

Dat slagwerk een inspirerende muzikale uiting is, werd zaterdagavond duidelijk. Het begon al met een sprankelend optreden door de leerlingen. Ook oud-leden traden in de schijnwerpers voor een reünieorkest. Maar het meest tot de verbeelding spraken toch de acts waarvoor de leden van de slagwerkgroep zich ontpopten tot ware artiesten. Met 'marionetten' imponeerden vier slagwerkers de volle feesttent. Maar ook het bespelen van keukentrappen (ja, heus!) zorgde ervoor dat velen vol verbazing naar het podium keken. Een optreden tezamen met deejay Mike en zangeres Lisa van Nunen zorgde voor een apotheose.

GENIETEN

,,Het was een prachtige avond", glunderde Willy van der Steen zondagmiddag. Als instructeur heeft hij de muzikale leiding over de jonge en talentvolle slagwerkgroep. ,,Alles viel op zijn plek en er is fantastisch gemusiceerd. Dat bleek ook wel uit de enthousiaste reacties van het publiek. Ik geloof wel dat we ons doel hebben bereikt: de Liempdse gemeenschap laten zien én horen wat slagwerk inhoudt: het is een bijzondere en afwisselende manier van muziekmaken die veel plezier geeft."

Terwijl zo'n veertig bezoekers zich vermaakten met de percussieworkshop van Hans Beenhakkers, vertelde Koen Pouwels, een van de leden van de jubileumcommissie dat het het slagwerkfeest in alle toonaarden geslaagd is verlopen. ,,Ik heb heel veel mensen zien genieten van onze muziek en dat was ook de bedoeling."

Liemt van Slag werd zondag afgesloten met een optreden van de Boxtelse coverband The Usual Suspects, waarin twee oud-leden van de slagwerkgroep van Concordia spelen: Maarten Onland en Teun van der Velden.

FOTO BOVEN: Aan de slagwerkworkshop door Hans Beenhakkers beleefden zondagmiddag veertig deelnemers veel plezier. (Foto: Gerard Schalkx).

De marionettenact die leden van de slagwerkgroep opvoerden was zaterdagavond een van de hoogtepunten van 'Liemt van Slag'. (Foto: Marcel Baijens).