Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

ouderen genieten bij de langspier

Eet met je Hart: begrip in Boxtel

Het is inmiddels vaste prik: de barbecue die de Boxtelse afdeling van stichting Eet met je Hart organiseert bij recreatieplas De Langspier voor ouderen uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Gistermiddag was het weer zover. Terwijl orkest Breiwerk zorgde voor muziek, genoten de gasten van het eten en werd er volop gekletst.

Bijna zeventig ouderen werden gisteren door vrijwilligers naar De Langspier gebracht. ,,We horen van veel ouderen terug dat ze het meest uitkijken naar deze activiteit", aldus coördinator Ivy van Geel. Ze geeft aan dat tientallen vrijwilligers zich inzetten voor de ouderen. ,,Geweldig, dat zoveel mensen dit belangeloos doen. Dat moet uiteindelijk het effect zijn van Eet met je Hart: dat mensen iets voor een ander willen betekenen." Dit jaar staan nog meer activiteiten op het programma, zoals Kermiskienen en een uitstapje naar Circo Circolo. ,,We zijn inmiddels een begrip in Boxtel", aldus Van Geel. ,,Ik hoef mensen niet meer uit te leggen waar we voor staan en dat we eenzaamheid willen tegengaan."

OUDE BEKENDEN

Anton van de Wetering maakte al meerdere activiteiten mee. ,,Erg plezierig. Het is fijn om onder de mensen te zijn." Hij zat tijdens de barbecue naast Joop van der Velden, die voor het eerst bij een uitstapje van Eet met je Hart aanwezig was. ,,Ik vind het fantastisch en ontmoet hier een groot aantal bekenden." Van de Wetering: ,,Herinneringen ophalen, dat doe je hier automatisch."

Ook voor Jan Bakx en zijn zus Annie was het de eerste keer. ,,Ik wist eerst niet dat Eet met je Hart bestond", aldus Jan. ,,Het is prettig om er even tussenuit te zijn. Ik merk dat we zelf ouder worden, waardoor veel kennissen ons ontglippen. Daarom is het fijn om hier te zijn."

FOTO LINKS: De aanwezige ouderen genoten volop van de barbecue bij De Langspier. (Foto: Piet van Oers).