Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MONUMENT BLIJFT IN BEELD VOOR EVENEMENTEN

Parochie vindt koper voor H. Hartkerk

Het bestuur van de Heilig Hartparochie is erin geslaagd een koper te vinden voor de voormalige Heilig Hartkerk in Boxtel. De koper is een ondernemer uit de regio Eindhoven die de kerk wil gaan exploiteren voor muziek- en theateruitvoeringen alsmede congressen.

De ondernemer, wiens naam nog niet bekend is gemaakt, heeft aangegeven dat hij in de sacristie aan de Baroniestraat wil gaan wonen of een woning wil inrichten boven de gewelven van de kerk. In de pastorie wil een andere kandidaat-koper negen zorgappartementen realiseren, in de tuin komen twaalf nieuwbouwwoningen. ,,De pastorie zou onderdak kunnen bieden negen bewoners met een verstandelijke beperking. Voor hen is mogelijk passend werk te vinden bij de exploitatie van het kerkgebouw", vertelt makelaar Henk Derks.

De voormalige Heilig Hartkerk werd maandag 'bezet' door eerstejaars studenten van mbo-school SintLucas in Boxtel, die er een groot aantal creaties lieten zien. De opdracht was een pop-up hotel te maken, zodat de kerk als een tijdelijke slaapplek voor studenten zou kunnen fungeren. De expositie riep lovende reacties op.

Lees meer over de Heilig Hartkerk op pagina 6. (Foto: Peter de Koning).