FRACTIE PvdA/GROENLINKS STELT VRAGEN

Wethouder hoopvol op betere fietsservice bij NS

Volgens de Boxtelse verkeerswethouder Herman van Wanrooij is er 'weinig onmogelijk' om de parkeervoorzieningen voor fietsers bij het NS-station te verruimen. Dat meldde hij dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op eerdere vragen van de fractie van PvdA/GroenLinks. ,,Maar overal hangt een financieel plaatje aan..."

Van Wanrooij heeft naar eigen zeggen een constructief gesprek gehad met de manager fietsparkeren van NS en praat binnenkort met haar verder. ,,Maar om het WSD-personeel dat nu de bewaakte fietsenstalling bemant langer in te zetten, is écht een station te ver", reageerde de wethouder op een verzoek om de stalling te openen vanaf een kwartier vóór aanvang van de eerste trein tot en met een kwartier ná vertrek van de laatste trein.

Maar er dienen zich andere oplossingen aan. ,,In de gemeente Bilthoven loopt nu een proef waarbij treinreizigers met het OV-kaart 24 uur per dag toegang hebben tot de bewaakte fietsenstalling. Wellicht dat dit in de toekomst ook voor Boxtel een optie is", gaf Van Wanrooij aan.

Uit een overschot van de provincie is het mogelijk bij het Boxtelse treinstation achttien extra fietskluizen te realiseren. Dat gebeurt echter buiten de door WSD bewaakte fietsenstalling.

Fractievoorzitter Anja van den Einden van PvdA/GroenLinks vroeg tijdens de raadsvergadering naar de stand van zaken rondom de fietsparkeerplaatsen bij het NS-station. In april stuurde zij een brandbrief naar het college omdat ze bang was dat Boxtel een provinciale subsidie voor OV-fietsen mis zou lopen als de service niet verbeterd wordt. Ze gaf aan tevreden te zijn met de antwoorden van de wethouder.