Veel vertraging

rijksweg A2

na ongevallen

Het verkeer op de rijksweg A2 onder Boxtel en Liempde heeft deze week veel hinder ondervonden van een reeks ongevallen. Tot driemaal toe stonden er lange files door aanrijdingen waarbij ook gewonden vielen.

Gistermiddag sloeg een automobilist uit Zweden over de kop toen hij met zijn auto in botsing kwam met een vrachtwagen. De personenauto raakte daardoor volledig vernield en moest door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. Ook de vrachtwagen raakte beschadigd, maar kon wel op eigen kracht verder. Politie, brandweer, ambulancedienst en Rijkswaterstaat rukten uit om hulp te verlenen.

De bestuurder van de Zweedse auto werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van zijn verwondingen en de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Twee van de drie rijstroken waren geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Dat veroorzaakte een lange file die voor meer dan een halfuur vertraging zorgde.

Dinsdagochtend was het ook raak, maar dan op de andere weghelft, in de richting van Eindhoven. Vlak voor tankstation Velder raakten meerdere personenauto's, een bestelbus en een vrachtauto betrokken bij een aanrijding. Minimaal één persoon is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de rijksweg A2 onder Liempde botsten zondagavond twee auto's op elkaar. Dit gebeurde kort voor de afrit 26 op de rijbaan in de richting 's-Hertogenbosch. Eén van de voertuigen kwam achterstevoren tot stilstand. De bestuurster van een van de auto's werd ter plaatse onderzocht in de ambulance; de andere chauffeur bleef ongedeerd.

Boxtel

Open imkerijdag

Tijdens de Open Imkerijdag op zondag 10 juli kunnen belangstellenden ook terecht bij de Kinderboerderij in Boxtel. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan publiek de bijen van dichtbij bekijken en proeven van honing en honinghapjes.