Klaar voor de start! Op zondag 25 september staat de Profielloop in Gemonde op het programma. Robin Bogers (links) en David Mornout organiseren het evenement als opdracht voor gymnasium Beekvliet. (Foto: Annelieke van der Linden).
Klaar voor de start! Op zondag 25 september staat de Profielloop in Gemonde op het programma. Robin Bogers (links) en David Mornout organiseren het evenement als opdracht voor gymnasium Beekvliet. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

duo organiseert profielloop als eindexamenopdracht

Gemonde heeft weer een loopwedstrijd

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Een loopwedstrijd organiseren als eindopdracht voor school. David Mornout en Robin Bogers vonden het tijd om een hardloopevenement in Gemonde te organiseren en zo werd de Profielloop geboren: een verwijzing naar het profielwerkstuk en de onderkant van een schoen. Belangstellenden kunnen zich tot en met 23 juli gratis inschrijven voor één van de onderdelen op zondag 25 september.

,,In eerste instantie wilden we een profielwerkstuk wijden aan ontwikkelingshulp in de derde wereld. Uiteindelijk zijn we daar van af gestapt en kwamen we op het idee een hardloopwedstrijd te organiseren. In Gemonde werd vroeger al een loopevenement gehouden, de Keienloop. Die is er niet meer, terwijl je in Gemonde hele leuke hardlooproutes hebt", vertelt David enthousiast. De school, gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel, gaf toestemming en inmiddels zijn David en Robin druk bezig met de voorbereidingen. ,,Er komt een hoop bij kijken", verzucht het duo. ,,De routes bepalen, een vergunning aanvragen, vrijwilligers regelen: er is veel waar we aan moeten denken. Maar het is wél leuk om te doen."

Om het wiel zelf niet volledig uit te vinden, gingen David en Robin onlangs in gesprek met bestuurslid Karel Veldhuizen van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel. ,,Deze club wil ons graag helpen. Zo hebben we een draaiboek gekregen van de Paasloop, zodat we weten waar we aan moeten denken. Ook kunnen we attributen lenen van de club, zoals een klok."

veertig aanmeldingen

De Profielloop omvat drie onderdelen: een Kidsrun (1,5 kilometer) en twee hardloopwedstrijden over 5,5 en 11,5 kilometer. ,,Beide routes gaan over asfaltwegen en zandpaden en gaan richting de hooibrug. We hebben de mooiste plekken in Gemonde uitgezocht", aldus David. ,,De lange afstand buigt vervolgens af richting Sint-Michielsgestel." De start en finish is bij de accommodatie van voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg.

De loopwedstrijd gaat in ieder geval door. David: ,,We hebben nu veertig aanmeldingen. Een mooi aantal, zeker omdat we nog niet zoveel promotie hebben gemaakt. De helft van de deelnemers komt uit Gemonde, de andere helft uit Boxtel, Esch, Sint-Michielsgestel en Vught." Winst boeken is geen doel van de Profielloop, waardoor mensen zich tot de zomervakantie gratis kunnen aanmelden. ,,Daarna moeten mensen waarschijnlijk inschrijfgeld betalen, maar met behulp van sponsors proberen we de prijzen zo laag mogelijk te houden", legt David uit.

Het duo beschrijft alle stappen die doorlopen worden om de Profielloop tot een succes te maken in het profielwerkstuk. ,,Daarnaast brengen we natuurlijk uitgebreid verslag uit van de dag zelf", vertelt Robin. Het duo draagt zorg voor álle aspecten die bij de organisatie van een loopwedstrijd horen. Promotie is een belangrijk onderdeel. ,,Zo leggen we momenteel de laatste hand aan een filmpje. Ook nemen we nog contact op met de Sint-Lambertusschool voor de Kidsrun", zegt David. Of de Profielloop ook een tweede editie krijgt, is nog niet zeker. ,,We hopen dat er nieuwe mensen opstaan", aldus David. ,,En ik wil heus nog wel helpen, hoor..."

De Profielloop gaat om 10.30 uur van start met de Kidsrun. Een half uur later starten de deelnemers aan de 5,5 en 11,5 kilometer lange loopwedstrijden. De eindtijden van alle deelnemers worden bijgehouden. Inschrijven is mogelijk via www.facebook.com/profielloop. Mensen die geen Facebook-account hebben, maar wel mee willen doen, kunnen een e-mail sturen naar David Mornout: davidmornout@live.nl.

Liempde

Terrasconcert Voices

Het Liempdse popkoor Voices verzorgt zondag 17 juli van 11.00 tot 12.30 uur een gratis toegankelijk concert op de binnenplaats van café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. Bij slecht weer wordt het optreden verplaatst naar binnen.