Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

INDRUKWEKKEND SEIZOENSLOT OP TURNTOERNOOI AHOY

Tabitta imponeert weer in Rotterdam

Vrijdag en zaterdag werden ook in Ahoy' weer enkele memorabele prestaties verricht. Niet alleen debuteerde Tabitta in de landelijke eredivisie, ook werden vier individuele én een teammedaille behaald. Goud was er voor Shadé van Oorschot die na het behalen van haar Nederlandse allroundtitel ook op de brug ongenaakbaar was en de eerste plaats veroverde.

Tabitta is afgelopen jaren in de N1 een vereniging geworden waarmee terdege rekening moet worden gehouden. N1 is het hoogste landelijke niveau in de onderbouw voor 8 tot en met 12 jaar. Dit jaar debuteerde de Boxtelse vereniging ook bij de bovenbouw op het hoogste niveau, ook wel aangeduid als de eredivisie.

DUBBELE SALTO

Het seizoen van turnster Nienke Langenhuizen, die uitkomt in de eredivisie, was een opeenstapeling van tegenslagen door blessures en een blindedarmontsteking. Tot voor kort was onduidelijk of Nienke zou kunnen deelnemen aan de titelstrijd in Ahoy'. Ze heeft tijdens de korte voorbereiding veel mentaliteit getoond en kon wonder boven wonder meedoen aan de finale. De Boxtelse deed een bijzondere ervaring op in het indrukwekkende sportpaleis en werd allround tiende van Nederland. Tevens liet ze als eerste Boxtelse turnster ooit een dubbele salto tijdens een wedstrijd zien.

In de andere hal van Ahoy vonden afgelopen weekend de districtswedstrijden plaats. In ieder district werden de beste N1-turnsters uit de jongste categorieën uitgenodigd om te strijden tegen de andere districten. Mara van der Heijden, Liz van Eijndhoven en Marilène Liem waren door de KNGU uitgenodigd om samen met twee turnsters uit Tilburg te acteren namens district Zuid. Het team turnde een sterke wedstrijd waarna de bronzen medaille in ontvangst kon worden genomen.

TOESTELFINALES

Vanuit eerdere wedstrijden waren de beste acht turnsters per toestel geselecteerd om deel te nemen aan de toestelfinales in Ahoy'. Tabitta was in deze finales met vijf turnsters goed vertegenwoordigd. Bij de jeugd N1 werd Shadé van Oorschot na haar allroundtitel - behaald op 5 juni - ook nog eens Nederlands kampioen op het onderdeel brug. Ze liet haar concurrenten hier ver achter zich. Op de balk moest zij een val incasseren, maar was haar uitvoering zodanig sterk dat ze nog een keer het podium mocht betreden met een zilveren plak. Op de vloer en de sprong eindigde ze respectievelijk op de vierde en zevende plaats.

Bij de pupillen 2 N1 waren er van de acht finalisten maar liefst drie van Tabitta. Mijke Jansen en Sam Sieben maakten beide tijdens hun eerste sprong een misser. Hun tweede sprong was erg sterk; Mijke kreeg hiervoor zelfs de hoogste score. De turnsters vielen net buiten het podium. Floor de Wolf wist daarentegen wel op het juiste moment te pieken. Ze steeg boven zichzelf uit en ging er vandoor met de bronzen medaille.

Op de balk mocht Sam Sieben aantreden. Ze wist haar zenuwen goed in bedwang te houden en viel niet van de balk. Ze liet zien dit jaar niet voor niets een niveau gepromoveerd te zijn en werd derde van Nederland op de balk Pupil 2 N1.

Ook op de brug was Tabitta goed vertegenwoordigd met twee finalisten en één reservefinalist. Floor de Wolf turnde een vlekkeloze oefening, goed voor de vijfde plaats. Ook Mijke Jansen turnde een sterke oefening. Net als op de sprong kwam ze weer dicht bij de medailles. Met maar 0.05 tekort voor het podium eindigde ze op een knappe vierde plaats. Floor de Wolf hoorde bij de finalisten op de vloer en legde beslag op de zesde plaats.

TELEURGESTELD

Bij de pupillen 1 N1 kwam Marilène Liem in actie. Haar eerste sprong ging niet zoals gehoopt, maar de turnster behaalde met de tweede sprong de hoogste score. Marilène was teleurgesteld dat ze nu minder dan een klein stapje (0.075) te kort kwam voor het podium. Toch mag de turnster tevreden zijn na een wedstrijdseizoen waarin ze liefst vier niveaus hoger uitkwam dan in het vorige seizoen.

FOTO BOVEN: De kampioensploeg van Tabitta poseert in Ahoy Rotterdam. Zelden beleefde de Boxtelse turnvereniging zo'n succesvol seizoen. (Foto: Sandra Janssen).

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslag donderdag 23 juni

A-LIJN

Jeanne v. Doremalen/Francien v. Roy        66.00

Marijke Klaassen/Annie v.d. Sangen        62.50

Ger v.d. Horst/Michel v.d. Meijden        60.42

Uitslag dinsdag 28 juni

Gert Joren/Riet v. Stuivenberg        60.88

Arnold Bosveld/Henk Schilder        59.67

Anja & Ad Wouters        59.21

Bridgeclub Revanche

Uitslagen dinsdag 28 juni

A-LIJN

Kees & Frenk v.d. Meerendonk        65.28

Leny v. Dongen/Diny v. Heertum        60.76

Willy v.d. Heijden/Ad v. Os        54.51

B-LIJN

Gerda & Ad v. Lier        72.74

Jeanette & Cees Smolders        61.74

Herman & Ans Hulscher        56.77

Bridgeclub Rembrandt

Uitslag dinsdag 28 juni

A-LIJN

An v. Boxtel/Ans Loupias        63.89

An Visser/Wil v.d. Lans        59.72

Jeanne v.d. Biggelaar/Henk Goes        53.47

B-LIJN

Grace Stolk/Kees de Waal        56.13

Berdine v.d. Hout/Addy Schoonen        55.89

Lies Simons/Henk v. Laatum        55.00

Bridgeclub De Rots

Uitslagen woensdag 22 juni

W. v.d. Lans/A. Visser        58.33

J. v.d. Biggelaar/J. Koppen        56.25

G. Krebbers/R. Steenbakkers        53.64

Bridgeclub Liempde

Uitslagen donderdag 23 juni

A-LIJN

Heren Strik/v.d. Heuvel        58.85

Dames v. Dijk/v. Hastenberg        57.50

Dames Prinsen/v.d. Heuvel        53.75

B-LIJN

Heren v.d. Dungen/Smulders        58.85

Echtpaar v. Schaijk        57.29

Dames Kapteijns/v.d. Laar        55.73

Nienke Langenhuizen liet als eerste Boxtelse ooit op een toernooi een dubbele salto zien. (Foto: Sandra Janssen).