Afbeelding
Foto: Peter de Koning

eendaagse expositie van sintlucas

Heilig Hartkerk: uitermate
geschikt als pop-up hotel...

Dat de voormalige Heilig Hartkerk ook prima dienst zou kunnen doen als hotel, hebben ruim driehonderd eerstejaarsleerlingen van SintLucas wel bewezen. Als schoolopdracht bedachten zij een concept voor een tijdelijk hotel in het neogotische gebouw voor tachtig alumni die willen overnachten na een schoolfeest. De ontwerpen werden maandag uitgestald in de kerk. De variatie was groot...

,,We zochten een geschikte locatie voor deze opdracht. Het is belangrijk dat leerlingen, tijdens het ontwerpproces, ook konden kijken op een plek. Zo ging de opdracht leven", legde SintLucas-docent Paul Ackermans maandag uit. Hij dacht in eerste instantie aan de inmiddels gesloopte Nivo-garage (Clarissenstraat), maar door Jesus Christ in Concert (eind maart) kwam hij bij de Heilig Hartkerk uit. ,,Het was zo geregeld met het kerkbestuur. We hoefden maar te bellen als we wilden langskomen."

De kerkbanken dienden maandag, tijdens de eendaagse expositie van alle concepten, als plek waar de ideeën werden gepresenteerd. Maquettes, fotoboeken, ontwerpen van apps: de leerlingen hadden alles uit de kast getrokken om hun pop-up hotels te tonen aan hun docenten en ouders. Van een overnachtingsplek met duurzame meubels tot een hotel in de stijl van de jaren tachtig: geen enkel ontwerp was hetzelfde.

Dieuwertje Boekholtz en drie medeleerlingen kozen niet voor een maquette, maar voor een ontwerp op ware grootte. ,,Ik wilde zelf zien hoe ons idee zou uitpakken", vertelt de eerstejaarsstudent van SintLucas. ,,Het was even doorwerken, maar het is gelukt." Ze maakte een kamer in de vorm van een lampion waarin mensen zich kunnen terugtrekken. Bovenaan de lampion hangt verlichting. ,,We hebben het thema licht gebruikt als uitgangspunt. Daarnaast vinden we dat de beleving vooral centraal staat op deze locatie. Oud-leerlingen komen terug van een leuk feest bij SintLucas en krijgen hier een mooie afsluiter. Het zal een mooi gezicht zijn, met al die lampjes..."

FOTO LINKS: Dieuwertje Boekholtz toont de 'hotelkamer' in de vorm van een lampion. (Foto: Peter de Koning).