Afbeelding
Foto: Winkelcentrum Oosterhof

poort van liempde opent 1 juli

Jeu de boules en lekkere hapjes bij entree Liempde

MARIËLLE WIJFFELAARS

De Poort van Liempde, dat is de naam van een nieuwe voorziening in Liempde. De naam verwijst naar de ligging nabij de entree van het dorp aan de Boxtelseweg. Mari en Magret van den Brand willen met de Poort van Liempde een plek zijn waar fietsers, wielrenners en wandelaars kunnen uitrusten, jeu de boules kunnen spelen en kunnen genieten van een kopje koffie en kleine gerechten. De horecavoorziening opent morgen, vrijdag 1 juli.

Drie jaar geleden verhuisden Mari en Magret naar de Boxtelseweg 64. De plannen voor een jeu de boulesbaan in de tuin, waren snel gemaakt en raakten in een stroomversnelling toen de biljartclub van Mari een feestdag op het programma had staan. ,,We wilden een leuke middagactiviteit die niet te veel geld zou kosten", blikt Mari terug. ,,We hebben hier jeu de boules gespeeld en dat was een groot succes." Magret heeft al jaren een cateringbedrijf en verzorgde de hapjes. ,,Iedereen zei dat we er iets meer mee moesten gaan doen en na een gesprek met wethouder Peter van de Wiel hebben we de knoop doorgehakt."

De basis voor de Poort van Liempde was gelegd. De garage werd leeggehaald en helemaal omgebouwd tot een rustplek voor recreanten. Magret: ,,Er komen hier veel fietsers, wandelaars en wielrenners voorbij. We richten ons dan ook op hen, bij de Poort van Liempde kunnen ze wat drinken en ook is er een kleine kaart." Verder kunnen Magret en Mari informatie geven over de omgeving, zijn er oplaadpalen voor e-bikes én is het mogelijk gebruik te maken van de jeu de boulesbaan.

De reacties van horecaondernemers uit het dorp zijn heel positief, meldt Mari. ,,Van concurrentie is door onze beperkte openingstijden geen sprake. Er zijn zelfs al plannen om samen te gaan werken, iedereen gunt het ons echt." In de toekomst wil het ondernemerspaar ook samenwerken met andere horecalocaties en verenigingen. Margret: ,,Bijvoorbeeld door arrangementen samen te stellen met een activiteiten en wat te eten. We bruisen van de ideeën."

PRACHTIGE KANS

De officiële opening werd zondag verricht door Peter van de Wiel, vanaf morgen is de Poort van Liempde elke vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 19.00 uur geopend voor publiek. Voor Magret is het een droom die uitkomt. ,,Ik heb altijd een eigen cateringbedrijf willen hebben en dat die nu verder uitgebreid wordt in ons eigen bedrijf, is een prachtige kans. Het heeft een jaar aan verbouwen en inrichten gekost, maar dat was het meer dan waard", zegt de Liempdse trots.

FOTO ONDER: Wethouder Peter van de Wiel (rechts) opende zondag de Poort van Liempde waar Mari (links) en Magret van den Brand de scepter zwaaien. (Foto: Gerard Schalkx).


Holland Recycling werkt
samen met ICT-inzamelaar

Het Boxtelse bedrijf Holland Recycling werkt sinds 1 juni samen met Nica-CTC in Uden, gespecialiseerd in de inzameling van printercartridges en elektronica.

,,Via een fijnmazig inzamelnetwerk wordt tegemoet gekomen aan de vraag van ondernemingen en (overheids-)organisaties. Voor hen is het bijzonder lucratief om lege cartridges samen met oude elektronica te laten ophalen", meldt directeur Dennis Bekkema van Holland Recycling op bedrijventerrein Ladonk.

Het ISO-gecertificeerde Nica-CTC verzorgt al vele jaren de inzameling van lege cartridges en afgedankt ICT-materiaal in Nederland en bedient duizenden bedrijven, scholen, openbare instellingen en verenigingen. Holland Recycling heeft jarenlang ervaring met verwerking van schroot en metalen. Voor de verantwoorde verwerking en het hergebruik van afgedankte elektrische apparaten, elektronica en verlichtings- & elektronische apparatuur werd Holland Recycling vorig jaar internationaal gecertificeerd volgens het Weeelabex-keurmerk.


Oosterhofwinkeliers delen uit

Tijdens de Prijzenexplosie van juni, de maandelijkse consumentenactie van de gezamenlijke ondernemers in het Boxtelse winkelcentrum Oosterhof, heeft de familie Hazes zaterdag een flatscreen-tv gewonnen.

Nog tien andere klanten van het winkelcentrum vielen in de prijzen, zij kregen allemaal een cadeaumandje met waardebonnen van Boxtelse winkeliers. De families Koopmans, Brand, Swinkels, Van der Veen (niet op de foto), Stuivenberg, Van Brunschot, Boogers, Van de Linde en Van Hal mochten eveneens zaterdag hun prijzen in ontvangst nemen. Door bij een aankoop bij één van de winkeliers van winkelcentrum Oosterhof het kassabonnetje, voorzien van naam en telefoonnummer, in één van de speciale tonnen te stoppen, maken klanten elke maand kans op prijzen. Die worden niet alleen beschikbaar gesteld door leden van de eigen winkeliersvereniging, maar ook door ondernemers elders uit Boxtel. (Foto onder: winkeliers Oosterhof).


Wethouder Peter van de Wiel (rechts) opende zondag de Poort van Liempde waar Mari (links) en Magret van den Brand de scepter zwaaien. (Foto: Gerard Schalkx).