PUBLIEK MAG STEMMEN VANAF 1 JULI

Vijftien nominaties voor ondernemerstrofee BOT

MARC CLEUTJENS

De voormalige Heilig Hartkerk biedt donderdag 10 november onderdak aan de tweejaarlijkse uitreiking van de Boxtelse Ondernemers Trofee. Met motto dit jaar luidt: 'Ondernemen met ballen'. De organisatie is in handen van JCI Dommelland, dat deze week de namen van vijftien genomineerde bedrijven bekend heeft gemaakt. Publiek kan stemmen op alle kandidaten en ervoor zorgen dat haar favoriet naar de finale gaat.

Wie worden de opvolgers van Standby Thuiszorg en eetcafé De Deugniet? Die vraag zal in de Heilig Hartkerk centraal staan op 10 november. Eerder wordt bekend wie de finalisten van de BOT zullen zijn. Medio juli zal JCI Dommelland tijdens de ZON-ondernemersborrel bij Classic Park de uitslag van de stemronde bekendmaken.

Kandidaten voor de BOT 2016 konden tot deze week voorgedragen worden in twee categorieën. Onder het motto 'Ondernemen met ballen' werden bedrijven genomineerd die thuis horen in de categorie Business 2 Business of Business 2 Consumer. Hieronder vallen respectievelijk bedrijven die produceren, leveren of diensten verrichten voor andere bedrijven en ondernemingen die met name actief zijn voor consumenten.

Genomineerden die meedoen aan de BOT moeten hun vestiging hebben op het grondgebied van de gemeente Boxtel, dienen raakvlakken te hebben met het thema en mogen niet in de laatste twee finales van de BOT hebben gestaan.

De vijftien genomineerden voor de BOT zijn in willekeurige volgorde de Boxtelse bedrijven Filipe Mode (Markt), Proef! Culinair (Molenstraat), restaurant De Rechter (Rechterstraat), restaurant Brownies & Downies (Croonpassage), café 't Hart van Boxtel (Markt), Camp Specials (Industrieweg), oertijdmuseum De Groene Poort (Bosscheweg), Magic FX (Schouwrooij), Peijnenburg Reïntegratie (Molenstraat), Freenergics (Industrieweg), Junior Kinderkleding (Croonpassage), Hof van Vijfeijken (Nergena) en La Moustache (Bosscheweg). Uit Liempde komen twee bedrijven: kapsalon Plein 6 (Raadhuisplein) en de firma Jan van den Boomen (Boogershof).

Ieder genomineerd bedrijf staat met een eigen pagina op de website van de BOT (www.bot2016.nl). Op deze pagina kan op de genomineerden gestemd worden. Vanaf 1 juli komt online ook nog een aparte webpagina voor het stemmen: www.bot2016.nl/stemmen.

De genomineerden worden op de pagina's 18 en 19 uitgebreid in woord en beeld voorgesteld.


Postbussen

verhuizen naar

Oosterhof

De postbusruimte, die momenteel in de winkel van Gamma aan de Dukaat in Boxtel is gevestigd, verhuist binnenkort naar winkelcentrum Oosterhof. Postbushouders kunnen binnenkort terecht bij supermarkt Jumbo voor hun post en pakketjes.

PostNL laat weten dat de postbussen verplaatst worden, omdat de nieuwe locatie ruime openingstijden en gratis parkeermogelijkheden heeft. Wanneer de postbussen verhuizen, is nog niet bekend. Gamma blijft nog wel een punt waar mensen voor pakketzaken terechtkunnen, aldus een woordvoerder van PostNL.