De Boxtelse zangeres Joia timmert aan de weg en wil volgend jaar haar debuutalbum uitbrengen. Om die te financieren, is ze een crowdfundingactie gestart. Na enkele dagen is al een-derde van de benodigde middelen bijeen gebracht. (Foto: Joia).
De Boxtelse zangeres Joia timmert aan de weg en wil volgend jaar haar debuutalbum uitbrengen. Om die te financieren, is ze een crowdfundingactie gestart. Na enkele dagen is al een-derde van de benodigde middelen bijeen gebracht. (Foto: Joia). Foto: Marc Cleutjens

Zangeres Joia

maakt debuutplaat

met crowdfunding

Wakker worden met een stem die je persoonlijk toezingt? Dat is een van de tegenprestaties van de crowdfundingsactie van Joia. De Boxtelse zangeres, die vorig jaar onder meer optrad op de Bazaar in park Molenwijk, wil volgend jaar haar debuutalbum 'Living It Now' uitbrengen. Met behulp van crowdfunding wil ze voldoende middelen binnenhalen om de opnamen te financieren.

Na één dag is al een-derde van het doelbedrag al binnen. ,,Dus de actie gaat als een lopend vuurtje", vertelde Joia deze week. In haar campagnefilm die online te zien is, geeft de Boxtelse twee voorbeelden van songs die op het album zullen komen en geeft ze een inkijkje in haar ontwikkelproces als muzikant en kunstenaar. ,,Na het afstuderen aan het conservatorium voelde ik dat ik tijd nodig had om me te verdiepen in dat wat ik met jullie wil delen als kunstenaar. Geen vlakke popmuziek of zeurende ballads, maar verrassende smaakvol verpakte songs met een kop en een staart."

Ze vervolgt: ,,Verwacht deze maand en volgende maand veel on- en offline previews, acties, optredens, zangworkshops en kijkjes achter de schermen rondom de campagne en het opnameproces. Ik wil niet stil zitten en mijn hand omhoog houden, ik wil iets terug doen, erop uit en de donateurs laten zien waar ik voor sta en waarin ze investeren."

De campagne gaat onder de naam 'Debuutalbum Joia: Living it Now' en loopt tot 1 augustus. Dan wordt duidelijk of het doelbedrag behaald is en of de band daadwerkelijk de studio in kan.

Voor donaties en updates kijk op internet: www.voordekunst.nl/projecten/4740-debuut-album-joia-living-it-now-1.