Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

PEUTERHOF LIEMPDE BLIJ MET VERNIEUWDE SPEELPLAATS

'Spelen, maar ook vegen én harken...'

TONNIE WESSELING

De peuterspeelzaal bij basisschool De Oversteek in Liempde beschikt voortaan over een groene speelplaats. Het oude, kale en vooral betonnen pleintje bij de Peuterhof aan de Dorpsstraat is omgetoverd onder meer met hulp van ouders en grootouders. Zaterdag werd de speelplaats heropend.

De peuters lunchen voorafgaand aan de officiële opening gezellig met hun ouders en leidsters in het vertrouwde lokaal. Daarna verlaten de kinderen geheimzinnig de zaal en gaan ouders en opa's en oma's naar beneden.

Wat een verschil met de oude kale betonnen speelplaats. Alles is op de schop gegaan en er zijn pergola's, boompjes en struikjes en kunstgras geplaatst. Diana van den Borne, voorzitter van de Stichting Peuterhof, heet iedereen welkom en toont zich is blij met de grote opkomst. Prompt gaat het regenen en duiken velen onder de parasol. ,,Maar", zegt Van den Borne gevat: ,,Regen is goed voor onze tuin!"

Al jaren was er de wens om de kinderen veiliger en groener buiten te kunnen spelen. Van den Borne: ,,In 2014 hebben we met de kerstmarkt geld ingezameld. Dit was een groot succes. Léon Welvaarts van Salix Tuinen had een mooi ontwerp. De offerte was even slikken, maar we wilden zó graag aan de gang als stichting. En Léon heeft er veel tijd en vrije uren ingestoken." Daarnaast worden de andere sponsors bedankt: Stichting Behoud Gemeenschap Liempde, de Van den Ankerstichting en de Rabobank.

Vervolgens komen vanachter een scherm van ballonnen de peuters te voorschijn en knalt het confetti-kanon. ,,Misschien komt er ook nog een kruidengedeelte en insectenhotel. Onze leidsters zijn erg creatief. En ach, behalve spelen vinden de kinderen vegen en harken óók leuk!", aldus Van den Borne.

FOTO ONDER: De vernieuwde speelplaats bij de Peuterhof in Liempde werd zaterdag feestelijk heropend. (Foto: Gerard Schalkx).