Bewoners van de Boxtelse Oisterwijkstraat zijn zondag 7 augustus welkom in buurgemeente Oisterwijk tijdens een speciale dag van het drie weken durende Festival van de Brabantse Cultuur. (Foto: Henk van Weert).
Bewoners van de Boxtelse Oisterwijkstraat zijn zondag 7 augustus welkom in buurgemeente Oisterwijk tijdens een speciale dag van het drie weken durende Festival van de Brabantse Cultuur. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

BIJZONDER ONTVANGST BOXTELAREN OP FESTIVAL BRABANTSE CULTUUR

Oisterwijk nodigt bewoners Oisterwijkstraat uit

Bewoners van de Oisterwijkstraat in Boxtel hebben afgelopen week een uitnodiging in de brievenbus gevonden om zondag 7 augustus buurgemeente Oisterwijk te bezoeken. Daar wordt vanaf 23 juli het Festival van de Brabantse Cultuur gehouden.

De Oisterwijkstraat in Boxtel-Oost is genoemd naar een van de vier kwartieren van de Meierij van 's-Hertogenbosch, de bestuurlijke regio's uit het verleden. De Boxtelse buurtbewoners worden op de eerste zondag van augustus tijdens de Oisterwijkdag getrakteerd op wandel- en fietstochten door hun buurgemeente. Bovendien ontvangen zij een goodybag van de plaatselijke VVV.

Het Festival van de Brabantse Cultuur duurt drie weken en wordt geopend door commissaris van de koning Wim van de Donk. Hij 'opent' het raadhuis op de Lind dat in het kader van het festival drie weken lang is ingepakt met de provincievlag, het rood-wit geblokte Brabants bont.

Tijdens het festival wordt onder de grootste Brabantse koffietafel gehouden. Ook zijn er modeshows met kleding, geïnspireerd op de Brabantse vlag, meldt voorzitter Paul Spapens van de organiserende stichting Oisterwijk 800 SPOT. Naast de bewoners van de Oisterwijkstraat in Boxtel hebben ook bewoners van gelijknamige straten elders in Brabant en de rest van Nederland een uitnodiging ontvangen. In totaal zijn vrijdag 2.500 brieven de deur uitgegaan.

Afbeelding
Afbeelding