Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Marvel stelt heropening
van de atletiekbaan uit

Door het slechte weer van de afgelopen periode zijn de renovatiewerkzaamheden aan de atletiekbaan van Marvel vertraagd. Dit houdt in dat de regionale jeugdwedstrijd die voor zaterdag 2 juli stond gepland niet doorgaat in sportpark Den Wielakker. Het evenement wordt verplaatst naar atletiekvereniging O.S.S.-Volo in sportpark De Schutskamp aan De Eendenkooi te 's-Hertogenbosch.

Karel Veldhuizen, bestuurslid van Marvel en verantwoordelijk voor de accommodatie, gaf eerder in Brabants Centrum al aan dat er een strakke planning was voor de renovatiewerkzaamheden. ,,Die planning is helaas niet haalbaar gebleken", laat hij weten. Zaterdag 2 juli zou tijdens de wedstrijd voor de pupillen van Marvel en andere atletiekvereniging een feestelijke heropening plaatsvinden. Het bestuur zoekt momenteel naar een nieuwe datum voor het feest. ,,We zijn blij dat O.S.S.-Volo de accommodatie beschikbaar stelt voor de wedstrijd. De organisatie van deze zogenaamde Atletic Champs blijft in handen van Marvel", benadrukt Veldhuizen.

De Atletic Champs is een nieuwe opzet voor de pupillenwedstrijden en gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Daarbij worden nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen geïntroduceerd en nieuwe materialen gebruikt. Bovendien worden de wedstrijden in teamverband uitgevoerd en dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier bij pupillen. Marvel organiseert de vierde Atletic Champs van dit seizoen in de regio. De wedstrijd vindt plaats van 10.00 tot 12.30 uur.

belijning

Veldhuizen laat weten dat de werkzaamheden aan de technische onderdelen gereed zijn. De belijning van de baan is het laatste klusje dat nog uitgevoerd moet worden bij droog weer. ,,Daarnaast wordt het gras, dat inmiddels tot kniehoogte is gegroeid, voor de oplevering door de WSD gemaaid", aldus het bestuurslid van Marvel.

FOTO ONDER: De renovatie van de atletiekbaan van Marvel is op enkele kleine klusjes na afgerond. Zo krijgt de baan nog witte belijning. (Foto: AV Marvel).