Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

BART DENTENEER EN MARTIJN HOOIJMAN LANCEREN FLYLUST

Altijd de goedkoopste reisdeal. Kicken!

MARC CLEUTJENS

Ze houden kantoor in een antikraakpand in Eindhoven en hebben een passie voor ondernemen én reizen. Bart Denteneer (23) en Martijn Hooijman (24) uit Boxtel hebben vorige week met veel tamtam hun bedrijf Flylust gelanceerd. Met een ronkende reclamecampagne ontketenen ze naar eigen zeggen een revolutie in de reisbranche door - samen met internationale topspeler Skyccanner - de beste reisdeals aan te bieden naar avontuurlijke en verrassende bestemmingen. ,,Voor 190 euro naar Japan? Dat kan!"

Denteneer en Hooijman hebben een website ontwikkeld die bezoekers de kans biedt een reis te boeken die niet gebaseerd is op vertrekdatum en bestemming. Integendeel, wie bij Flylust aanklopt geeft aan welke luchthaven het vertrekpunt moet vormen voor een reis en hoe lang de trip mag duren. Dankzij de samenwerking met Skyscanner beschikken beide ondernemers over een immense zoekmachine die alle beschikbare vluchten en actuele vluchtdata in beeld heeft en dus tot verrassende opties komt waaruit vervolgens een keuze gemaakt kan worden.

OP AVONTUUR

Volgens de Boxtelse ondernemers is de wereld daarmee binnen handbereik. ,,Door je niet vast te pinnen op specifieke bestemmingen ga je pas echt op avontuur", legt Denteneer uit. ,,Daarbij bieden we ook nog eens prijzen waar je voorheen alleen maar van kon dromen. Het enige wat de reiziger moet doen, is aangeven waar hij wil vertrekken." Dat betekent volgens Hooijman dat de zoekmachine van Flylust met hele verrassende bestemmingen op de proppen komt. ,,Vooraf staat niet vast of je naar Barcelona gaat of dat een trip naar Boedapest misschien veel goedkoper is."

AUSTRALIË

Het idee voor Flylust is niet op een achternamiddag bedacht. Denteneer en Hooijman houden allebei van reizen en ontdekten dat het niet altijd even eenvoudig is een goedkope reisdeal te vinden. ,,Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om zo goedkoop mogelijk te reizen", lacht Denteneer. ,,Anderen vroegen me wel eens of ik voor hen ook een goedkope vlucht kon vinden. Een reis naar Australië heeft me enkele jaren geleden aan het denken gezet."

Met plaatsgenoot Hooijman werd gebrainstormd over het opzetten van een eigen bedrijf. ,,Ons idee is dat we zoveel mogelijk reisaanbieders met elkaar willen vergelijken zonder vooraf een bestemming in te vullen." Vanuit hun achtergrond - Denteneer studeerde technische bedrijfskunde en Hooijman is bedrijfseconoom - zetten ze een ambitieus businessplan op dat werd aangeboden aan Skyscanner. ,,We kregen al snel een positieve reactie, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend en zijn aan de slag gegaan met Flylust", blikt Denteneer terug.

Waar Flylust zich nu nog voornamelijk richt op goedkope vluchten naar verrassende bestemmingen, hopen de ondernemers binnenkort ook complete vakanties te kunnen aanbieden. Om die reden wordt binnenkort nauw samengewerkt met de Vakantiediscounter; data van deze organisatie worden gekoppeld aan de zoekmachine van Flylust waardoor ook verzorgde reizen in beeld komen. ,,Ook willen we onze website uitbouwen met enkele filters", vult Hooijman aan. ,,Zo kun je straks bijvoorbeeld vooraf aangeven of je een strandvakantie zoekt, liever een stedentrip boekt of misschien juist naar een verre of luxe reisbestemming wilt."

MULTICITYTRIP

Flylust richt zich volgens Denteneer en Hooijman op alle reislustigen, maar het duo vermoedt dat in eerste instantie vooral studenten en young professionals tot de belangrijkste doelgroep zullen behoren. ,,Ze zijn vaak wat flexibeler en kunnen makkelijker aangeven wanneer ze vrije tijd hebben en een reis willen maken", aldus Denteneer. De mogelijkheden zijn oneindig, zo lijkt het. ,,Het is mogelijk om voor 190 euro naar Japan te vliegen. Maar je kunt ook met vijf man een stedentrip Berlijn doen en slechts 15 euro voor een retourtje vanaf Brussel betalen."

Of de twee ondernemers de komende maanden tijd hebben om zelf op vakantie te gaan, is onzeker. Met de start van Flylust hebben ze de handen meer dan vol. ,,Maar misschien zit een goedkoop tripje Bangkok er wel in", grinnikt Hooijman. ,,Of een multicitytrip", vult Denteneer aan. ,,Ik heb wel eens een stedentrip gemaakt naar Barcelona, Berlijn én Amsterdam voor nog geen 90 euro."

Meer weten over Flylust? Kijk op www.flylust.com en op Facebook: www.facebook.com/flylust.

FOTO BOVEN: Martijn Hooijman (links) en Bart Denteneer poseren in het kantoor van Flylust in Eindhoven.