Boxtel is een fietsgekke gemeente. Dat werd na de finish van de Ster ZLM Toer geconstateerd. Niet alleen wielerprofs stappen hier graag op de fiets - zoals de ploeg van Marcel Kittel - ook 50-plussers trappen graag de spieren los. (Foto: Marc Cleutjens).
Boxtel is een fietsgekke gemeente. Dat werd na de finish van de Ster ZLM Toer geconstateerd. Niet alleen wielerprofs stappen hier graag op de fiets - zoals de ploeg van Marcel Kittel - ook 50-plussers trappen graag de spieren los. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

DEELNEMERS FIETSEN AL MEER DAN 5.000 KILOMETER

Langer meedoen met Boxtel Trapt Los

De actie Boxtel Trapt Los is een succes. Dat constateert Harmen Krusemeijer van DTV Consultants, die de fietspromotieactie in deze gemeente coördineert en ondersteunt. Deelnemers zijn opvallend actief op de fiets en trappen steeds meer, van gemiddeld 23 naar 55 kilometer per persoon per week.

Boxtel Trapt Los beoogt 50-plussers meer te laten bewegen en autoverkeer terug te dringen. De ambitie was om minimaal 150 inwoners over de streep te trekken en dat is ruimschoots gelukt. Opvallend is dat veel kilometers worden gefietst. Nu al staat de totaalteller op 5.000 kilometer. DTV Consultants, dat het project heeft opgezet met de gemeente Boxtel, Fietsersbond, Werkgroep Lokale Agenda 21 en Brabants Centrum, is blij dat wethouder Herman van Wanroij het goede voorbeeld geeft. Volgens Krusemeijer is de wethouder een van de meest actieve deelnemers aan Boxtel Trapt Los. Drie deelnemers ontvangen deze week een waardebon. Het betreft de heer Van Uden en mevrouw Van Eijndhoven in Boxtel en de heer Bartels in Liempde. ,,Omdat het fietsen zo lekker loopt, hebben we besloten mensen gelegenheid te geven langer mee te doen", meldde Krusemeijer deze week. ,,De einddatum van Boxtel Trapt Los was 30 juni, maar die wordt nu 22 juli." Tijdens Boxtel Trapt Los werden bij de deelnemende fietsspeciaalzaken enkele keren fietsloketten geopend, waar inwoners informatie over de actie konden krijgen. Meer weten? Kijk op www.lostrappen.nl.