Zicht op de werkzaamheden in de Dr. De Brouwerlaan, gezien vanaf de Schijndelseweg. De aanleg van de parkeervakken is deze week begonnen. (Foto: Marc Cleutjens).
Zicht op de werkzaamheden in de Dr. De Brouwerlaan, gezien vanaf de Schijndelseweg. De aanleg van de parkeervakken is deze week begonnen. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

RECONSTRUCTIE IN BOXTEL-OOST VERLOOPT VOLGENS SCHEMA

Nauwelijks hinder van malse hoosbuien

De herinrichting van de Dr. De Brouwerlaan in Boxtel-Oost verloopt voorspoedig. Volgens zegsman Peter van den Oetelaar van de gemeente Boxtel is de eerste fase van de klus - het traject tussen de Schijndelseweg en de Nieuwe Nieuwstraat - begin juli klaar.

De malse hoosbuien van de afgelopen weken hebben wel voor enige hinder gezorgd, maar veel vertraging hebben de wegenbouwers niet opgelopen. Volgens Van den Oetelaar zal de oplevering van het eerste deel van de Dr. De Brouwerlaan hooguit een week later plaatsvinden. Begin juli wordt de eerste asfaltlaag aangebracht, nu al wordt gewerkt aan parkeervakken en het fietspad.

De tweede fase van het project - tussen Nieuwe Nieuwstraat en Hendrik Verheeslaan - is inmiddels ook gestart. Die werkzaamheden zullen tot begin augustus duren. Aan het begin van de zomervakantie zal ook het skatepark klaar zijn. Wanneer de jongerenontmoetingsplaats (JOP) wordt verplaatst, staat nog niet vast. Over de JOP wordt een bezwarenprocedure gevoerd waarvan de uitkomst afgewacht moet worden.

Pas als de gehele Dr. De Brouwerlaan opnieuw is ingericht, zal de asfalt toplaag worden aangebracht. De verwachting is dat dit eind september of begin oktober kan gebeuren. Daarna is de reconstructie van deze belangrijke verkeersader van Boxtel-Oost klaar. Niet alleen het wegdek is dan vernieuwd, in de bodem is ook een nieuw rioolstelsel aangebracht.