Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Talent Factory gaat na zomervakantie van start

Een platform waar cursussen worden aangeboden aan talentvolle kinderen en jongeren tussen 10 en 20 jaar op het gebied van zang, dans én theater: dat is Talent Factory. De drie vakken zijn niet los van elkaar te volgen. Ook wordt aandacht besteed aan de innerlijke motivatie en de persoonlijkheden van talenten. Zondag werd de tweede open dag gehouden aan de Bergstraat 11 in Liempde.

Zestien 'talenten' hadden zich aangemeld voor de workshops zang, dans en theater die tijdens de open dag werden georganiseerd. Na de zomer start Talent Factory met een speciale Talentenklas. ,,De doelgroep bestaat uit jongeren tussen de 10 en 20 jaar, maar talent is altijd welkom", aldus Kees Berkelmans die samen met Miranda van Engelshoven dit nieuwe concept in de markt gaat zetten. De aanwezigen waren enthousiast over de inspirerende ruimtes en de manier van lesgeven ,,Ik las over dit initiatief en dacht dat dit in 's-Hertogenbosch of Tilburg zou zijn, maar zeker niet in Liempde", aldus een aanwezige ouder.

talentenklas

De talentenklas van Talent Factory vult een leegte tussen het reguliere muziekonderwijs en de vakopleiding. Na de zomer start Talent Factory met masterclasses en kleinere projecten als voorbereiding op de eerste klas die eind oktober zal starten. De talenten krijgen in kleine groepen twaalf weken lang, drie uur per week, les in zang, dans of theater. Anderhalf uur wordt aandacht besteed aan het zelfgekozen hoofdvak: zang of dans, vervolgens drie kwartier aan het bijvak (zang of dans) en drie kwartier aan theater. De cursus wordt afgesloten met een opvoering, zodat deelnemers alles wat ze geleerd hebben in de praktijk kunnen brengen. Kijk voor meer info op www.talentfactory.nl.

FOTO BOVEN: Tijdens de tweede open dag van Talent Factory aan de Bergstraat in Liempde was het mogelijk om workshops dans, zang en theater te volgen. Na de zomervakantie gaat de eerste talentenklas van start. (Foto: Talent Factory).


Ons Ideaal houdt
tweedehands markt

De Boxtelse vogelvereniging Ons Ideaal houdt zondag 26 juni de jaarlijkse tweedehands markt. Op het buitenterrein van gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat zijn vanaf 10.00 uur honderd kramen te vinden waar standhouders gebruikte spullen te koop aanbieden.

Tijdens de 21e editie van de tweedehands markt is er van alles te krijgen. Kleding, boeken, speelgoed, dvd's en spulletjes uit grootmoeders tijd zullen niet ontbreken. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen en kunnen zich laten schminken door Klaartje Kleurdoos én er is een grabbelton. De markt duurt tot 16.00 uur, de entree bedraagt 1,50 euro.

Afbeelding