Open dag in D'n Liempdsen Herd

Toekomstig bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde is zaterdag 25 juni van 09.00 tot 12.00 uur opnieuw geopend. De monumentale boerderij in het dorpscentrum wordt momenteel door de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) verbouwd en gerestaureerd om vanaf 2017 te functioneren als bezoekerscentrum.

Om inwoners en geïnteresseerden de kans te geven om eens binnen te kijken, stelt SPPiLL iedere laatste zaterdag van de maand de deuren open. Toen de boerderij in mei 2014 werd gekocht, was het pand erg verouderd. Inmiddels is er al veel werk verricht en is er binnen in de boerderij veel veranderd.

TOILETGROEP

In de afgelopen weken is er ook veel gedaan. Aan de achterzijde is nu een nieuwe toiletgroep aangebouwd, de zijgevel in het schuurgedeelte is deels gestukadoord en de ramen aan de voorzijde worden momenteel gerestaureerd.

Tijdens de open zaterdagen kan iedereen binnenlopen om te zien hoe het er inmiddels uitziet. De vrijwilligers van SPPiLL staan klaar om een rondleiding te geven en toe te lichten wat er de komende maanden nog op de planning staat.