Ook Simeonshof krijgt een eigen beweegtuin

Enkele weken na de opening van de beweegtuin bij de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel-Oost, wordt ook bij woonzorgcentrum Simeonshof in de wijk Breukelen een soortgelijke voorziening in gebruik genomen. Donderdag 7 juli is het zover en zal gerontoloog Diny Stolvoort de beweegtuin op feestelijke wijze openen.

Stolvoort is lid van onder meer de stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid en WoonWijs. Daarnaast zet ze zich met anderen actief in voor Boxtel als dementievriendelijke gemeente, levensloopbestendige wijken en een gezonde leefstijl.

DEMONSTRATIE

Tijdens de opening zal sportinstructeur Mieke Daniëls een korte work-out verzorgen en demonstreren hoe alle toestellen bij Simeonshof werken. Daarna wordt de beweegtuin feestelijk in gebruik genomen en kan iedereen de toestellen uitproberen. In de tuin staan volgens een woordvoerster van de Zorggroep Elde toestellen die voor iedereen geschikt zijn. ,,Ze zijn vooral bedoeld om alle spieren soepel en sterk te houden. Daarnaast fungeert de beweegtuin ook als ontmoetingsplek. In de buitenlucht samen een 'rondje bewegen' kan verbroederen en fijne contacten opleveren. De beweegtuin is bedoeld voor de bewoners van Wijkhuis Simeonshof én omwonenden in de wijk."

BEWEGING IS GOED

Zorggroep Elde hecht naar eigen zeggen veel waarde aan bewegen voor al haar cliënten. ,,Er is actief beleid om bewegen te stimuleren of te onderhouden", zo wordt gesteld. ,,Iedere vorm van beweging is goed. Het houdt lichaam en geest op peil, het zorgt voor leuke momenten en het draagt zo bij aan langer behoud van eigen regie."

De beweegtuin is tot stand gekomen dankzij een subsidie van het programma Klein Geluk van Fonds NutsOhra. Dit programma steunt projecten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg. De projecten die gesteund worden door NutsOhra komen tot stand naar aanleiding van de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf. Het gaat hierbij om mensen van alle leeftijden met een chronische ziekte, een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis.